Bevæget formand hædret i Marineforening

Ebeltoft Marineforenings formand, Erich H. Franzen, er tildelt Marineforeningens hæderstegn ved generalforsamling.

Artiklens øverste billede

Det var med synlig glæde over endelig igen at kunne mødes, at medlemmerne af Ebeltoft Marineforening mødte op til foreningens generalforsamling, der havde været udsat på ubestemt tid siden den oprindeligt planlagte dato 25. februar.

Generalforsamlingen blev overværet af distriktsformand for Marineforeningens Distrikt X, Østjylland, landsbestyrelses- og FU-medlem Lars Gjættermann, Randers.

Efter den traditionelle start med flaghejsning, optagelse af nye medlemmer og uddeling af jubilartegn bad Gjættermann om ordet. I en fornem og meget personlig tale oplyste han, at en enig bestyrelse i Ebeltoft Marineforening – uden formandens viden – havde indsendt en indstilling til Marineforeningens landsbestyrelse om tildeling af Marineforeningens hæderstegn i sølv til formand Erich H. Franzen, der har været medlem af bestyrelsen Ebeltoft Marineforening siden 2008, og formand for foreningen siden 2016.. I indstillingen lød det blandt andet:

»Erich har været et meget aktivt medlem og deltager, eller har deltaget, aktivt i de mange aktiviteter foreningen har. Herunder aktiv i Slupkoret, aktiv skytte, hvor han PT også beklæder posten som formand for foreningens skyttelaug, og en af drivkræfterne bag den årlige sluptur til fastelavn, hvor foreningen sejler den traditionsrige slup gennem byen...«

Og bestyrelsen motiverede bl.a. sin indstilling:

»Med sin håndværksmæssige baggrund har Erich gennem mange år været, og er stadig, foregangsmand ved de forbedrings- og vedligeholdelsesopgaver, der er ved en fast ejendom som vores (Marinestuen/-huset). Senest ved den store, totale renovering af skydebanerne i 2019 og Kabyssen i 2021... Erich er stadig et af foreningens mest aktive medlemmer og en god kammerat og en stor bidragyder til det sociale i foreningen.«

Sund latter

Det var en synligt overrasket og bevæget formand, der spagfærdigt fik hæderstegnet hæftet på sit bryst af distriktsformanden og modtog det tilhørende diplom.

Selve generalforsamlingen fik et godt og roligt forløb. Såvel beretning som årsregnskab godkendtes med akklamation og uden kommentarer. Hans Hvitved og Peter Brøgger genvalgtes som h.h.v. kasserer og bestyrelsesmedlem. Hidtidig 1. suppleant Martin Kamp nyvalgtes i stedet for Pia Skarritsø, der ikke ønskede genvalg. Ligeledes nyvalgtes Anders Kristensen, men kun for en et-årig periode, idet han afløser Knud Erik Overgaard, der er fratrådt midt i sin valgperiode. Steen Knudsen og Mikkel Brøgger nyvalgtes som h.h.v. 1. og 2. suppleant. Øvrige valg var genvalg.

Under eventuelt blev Peter Brøgger tildelt ’Årets Vådeskud’, der tildeles et medlem, der har ’bidraget til’, at foreningens øvrige medlemmer har fået sig en sund latter. I forbindelse med Marinestuens genåbning efter Coronakrisen havde Peter på foreningens facebook-side skrevet, at al fødsel i Marinestuen skal foregå med mundbind’ – Der skulle selvfølgelig have stået. ’al færdsel skal …’

Efter et par timers tid kunne dirigenten erklære generalforsamlingen for afsluttet og give ordet til formanden for en afsluttende bemærkning. Formanden takkede de deltagende for fremmødet og – især – for hæderstegnet. Efter et 3-foldigt leve for Ebeltoft Marineforening afsluttedes på traditionel vis med nedhaling af flaget.

gs

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.