Arrangør af EM-arrangement i Musikhusparken føler sig svigtet af myndighederne

Future Live-direktør mener ikke, at der er nok kontrol med menneskemængden i Rådhusparken under Danmarks kampe ved EM. Det skaber utryghed i det aflukkede område i Musikhusparken, siger han.

Artiklens øverste billede
Der forsamles flere og flere tilskuere på Rådhusparken. Foto: Helle Arensbak

Kristian Gislason undrer sig over myndighedernes håndtering - eller mangel på samme - af menneskemængderne, der samles i Rådhusparken under EM-kampene.

Han er direktør hos Future Live, der står bag EM-arrangementet i Musikhusparken, hvor fodboldkampene fra EM bliver vist på storskærm.

»Biler parkerer ude på vejen, på cykelstierne og i midterrabatten for at kigge på vores storskærm. Det har jeg som sådan ikke noget problem med. Men jeg undrer mig som arrangør af et coronasikkert event, at jeg skal stå på mål for en kapacitet, der siger maksimum 1.000 personer, når der på den anden side af vejen sidder 4.500 mennesker oveni hinanden,« siger Kristian Gislason.

Væltet hegn

Han forklarer, at antallet og menneskerne i sig selv ikke er et problem. Problematikken opstår først og fremmest, når det ikke længere er sikkert for de siddende tilskuere inden for hegnet i Musikhusparken.

»Der sker det i mandags, da Danmark scorer til 3-1 mod Rusland, at folk udefra bliver sure, fordi de ikke kan se storskærmen. Så de de begynder at bryde igennem hegnet. Det resulterer i, at omkring 10 personer på samme tid løber ind i hegnet, så det vælter ned over to af vores hegnvagter,« fortæller Kristian Gislason.

Begge vagter fik flænger i hovedet. Den ene vagt blev lappet sammen af samaritterne på stedet, mens den anden blev kørt til skadestuen.

Hegnet har været under stort pres under Danmarks kampe ved EM. Foto: Helle Arensbak

Trafikalt knudepunkt

På baggrund af mandagens episode har Kristian Gislason skrevet en mail til Aarhus Kommune, hvor han indbyder til dialog for at finde en løsning på, hvad Future Live anser som et sikkerhedsmæssigt problem.

»Vi har hele tiden haft samarbejdsviljen med i vores organisation og i vores dialog med myndighederne. Nu sker der så det, at udefrakommende ting påvirker vores arrangement. Jeg kan ikke gå ud og bestemme, hvad der foregår på Frederiks Allé. Der bliver jeg nødt til at involvere kommunen i det,« siger arrangøren.

Han fortæller yderligere, at han under et møde med kommunen har foreslået, at man kan lukke ned for Frederiks Allé for at skabe en stor, fælles folkefest til lørdagens 1/8-finale mod Wales. Det er blevet afvist med en begrundelse om, at Frederiks Allé er et trafikalt knudepunkt.

10 skilte er utilstrækkeligt

Som en anden løsning har Future Live fået et påbud om, at sætte ti ”Parkering forbudt”-skilte op på Frederiks Allé til kampen på lørdag. Det er ifølge Kristian Gislason utilstrækkeligt.

»Vi retter os selvfølgelig efter de påbud, vi får fra myndighederne. Men hvis du spørger mig, hvad jeg personligt synes, så er det på ingen måde tilstrækkeligt til at sikre, at vi har et sikkert arrangement på lørdag,« siger han.

Hos Østjyllands Politi er man klar over, at der samles store folkemængder til forskellige storskærmsarrangementer.

»Vi er opmærksomme på storskærmsarrangementerne på lørdag, og vi fører politimæssigt tilsyn med dem,« lyder det fra politiinspektør Gert Bisgaard.

Om tilsynet til lørdagens kamp vil være større end til de tidligere kampe, kan politiinspektøren ikke sige.

»Det er vurderingen på dagen, der afgør, hvor meget vi er der. Men vi vil være der på dagen og vil selvfølgelig føre tilsyn med forsamlingerne. Det gør vi altid, når der er mange mennesker forsamlet,« siger Gert Bisgaard.

Future Live-direktør Kristian Gislason ser frem til lørdagens kamp med en forhåbning om, at det skal blive problemfrit.

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.