Ja Tak Spisehus har slået dørene op i Risskov
Makkerpar har for nyligt åbnet ny café i Skejbyen i Vejlby.
I mange år var han en del af den franske restaurant Le Basilic i Mejlgade, inden han solgte den.
I dag har Dario Ahmadian kastet sin kærlighed på det italienske køkken og har for nyligt sammen med sin makker Marcelo Montanile åbnet café Ja Tak Spisehus i Skejbyen i Vejlby.
I caféen er der plads til 60 mennesker indenfor og 20 udenfor. Det ligger placeret midt mellem boligblokkene i forlængelse af hallen i Skejbyen.

»Vi er blevet taget rigtig godt imod af dem, der kender os i området. Folk ser os ikke ude fra vejen, da vi ligger mellem boligblokkene, men vi hører, at når beboerne er ude at gå en tur i området, får de øje på os,« siger Dario Ahmadian, der også arbejder som ingeniør og har en familie at tage sig af.
»Jeg er nærmest aldrig hjemme. Jeg håber, at når vi er forbi opstarten af caféen, at jeg så kan få lidt mere fritid,« griner han.
Lidt et tilfælde
At det lige var i Skejbyen de to kokke skulle ende i, var lidt et tilfælde. Egentlig havde de Ceresbyen i tankerne, men de blev foreslået at åbne i det nye boligområde i stedet for, og så slog de til.
Der er en god stemning herude, og vi vil gerne være en del af det liv, der er her
»Der bor rigtig mange mennesker her i området. Der er mange pizzeriaer og grillbarer i området, men der er ikke rigtig nogen caféer, hvor folk kan sætte sig ind og hygge sig,« siger Dario Ahmadian, der oprindeligt stammer fra Iran, mens Marcelo har italiensk blod i årerne.
Samarbejde i området
Ja Tak Spisehus har valgt at engagere sig i lokalområdet, og det betyder blandt andet, at der på længere sigt kommer arrangementer i caféen som for eksempel banko.
Caféen er placeret lige ved siden af multibanen, og der er masser af liv og aktiviteter i området.
»Der er en god stemning herude, og vi vil gerne være en del af det liv, der er her. Da der for eksempel en dag blev samlet papkasser ind, der lå og flød i området, inviterede vi de frivillige på mad. Det er vigtigt for os, at vi er en del af livet herude,« siger Dario Ahmadian, der sammen med Marcelo kommer til at servere brunch i weekenderne fra 1. juli.
Noget andet, der også har været vigtigt, er navnet på caféen. Det kan måske lyde lidt underligt for nogen, men der er en særlig grund til, at det lige præcis er Ja Tak, makkerparret har døbt den.
»Vi ville gerne have, at det var positivt, dansk, og at det bliver associeret med et spisested. I et køkken siger man jo altid ”ja tak”, når man kommunikerer med hinanden, så for os var det naturligt, at det skulle være navnet,« fortæller Dario Ahmadian.