Mr. Hadsten fylder 75

Gregers Petersen har i årtier været med til at sætte præg på Hadsten

Artiklens øverste billede
Gregers Petersen har i årtier sat præg på sin fødeby, Hadsten. Foto: Jeppe Rafn

Gregers Petersen kunne 27. juni 2021 fejre sin 75 års fødselsdag.

Fødselaren, der også bliver kaldt Mr. Hadsten, har igennem årtier sat et kraftigt præg på byen, hvor han er født og har boet hele sit liv.

Hans familie har været slagtere i Hadsten i over 100 år, og Gregers har selv været slagtermester i supermarkedet, der lå i Hadsten Centret, det nuværende sundhedshus.

Gregers Petersen har igennem årene været særdeles initiativrig indenfor politik og erhvervsliv, og han har søsat mange kulturelle aktiviteter og arrangementer i Hadsten, heriblandt:

Hadsten Forbruger Messer 1982, 1984, 1986, 2008, 2010, 2011

Når en af de foreninger, han var med i, var i økonomisk bekneb, satte han en messe på benene, som gav overskud til Hadsten Erhvervsråd, Hadsten Handel, Hadsten Bio og Kulturhus Sløjfen.

Erhvervsrådet for Hadsten Kommune 1982

Gregers Petersen var naturligvis med i initiativgruppen, da Hadsten som mange andre byer i begyndelsen af 80’erne fik et erhvervsråd. Han blev valgt som den første formand for erhvervsrådet, der i de første to år var med til at skabe mere end 40 nye virksomheder med over 400 arbejdspladser.

Hadsten Centret 1985

Han lavede de første tegninger til Hadsten Centret og var med i initiativgruppen til opkøb og bygning af Hadsten Centret, som var et et butikscenter med 16 forretninger.

Modelbane Europa 1995

Tog initiativ til at indsamle penge og købe Nordeuropas største modelbane, da den blev sat til salg. Gregers har siden været formand for Fonden Modelbane Europa, der ejede banen frem til 1. september 2019 og blev erstattet af Foreningen Modelbane Europa, som han fortsat er tilknyttet.

Byrådet Hadsten Kommune 1988-1996

Han var valgt ind på en Borgerliste og i første periode Skole- og Kulturudvalgsformand og i anden periode viceborgmester, inden en grim trafikulykke satte en stopper for hans politiske karriere.

Hadsten Træf 2001

I 2001 tog Gregers Petersen initiativ til Hadsten Træf, der en gang om året samler 2-300 nuværende og tidligere Hadsten borgere til et uformelt træf på Lilleåmarkedet.

Kvalitetsmarked 2002

Da handlen i Hadsten som så mange andre steder begyndte at stagnere, tog Gregers initiativ til et Kvalitetsmarked med telte i hovedgaden til at sælge produkter fra omegnens gårdbutikker, hvilket skabte større omsætning i byens butikker.

Østjysk Business Netværk 2006

Etableret af Gregers Petersen for at hjælpe iværksættere med at sælge sig selv og deres produkter. Eksisterer stadigvæk.

Favrskov Revyen 2009

Som næstformand i Kulturhus Sløjfen tog Gregers Petersen initiativ til Favrskov Revyen, der er blevet en fast tradition.

Juletræ i Sløjfen 2009

Ligeledes i 2009 skaffede Gregers sponsorer til julemand, juleposer og musik, således at Hadsten kunne få et juletræ for børn, hvilket ligesom revyen er blevet en tradition.

Nytårskur 2010, 2011

Gregers Petersen tog i 2010 og 2011 initiativ til en nytårskur, hvor erhvervslivet kan møde politikere og embedsmænd fra Favrskov Kommune. Nytårskuren er siden overtaget af Erhvervsrådet og Favrskov Kommune.

Årets Iværksætterkommune 2012

I 2000 etablerede Gregers Petersen »Østjysk Iværksættercenter« i Hadsten, hvilket har været medvirkende til, at Favrskov i 2012 blev kåret som årets iværksætter kommune.

HadSTEN kunst »Stones by the River« 2015

Stenudstillingen »Stones by the River« i Lilleåparken var endnu et initiativ fra Mr. Hadsten. Stenkunstnere fra hele Danmark udstillede stenkunst i sommermånederne i 2015-16-17.

Herreværelset, mødested for mænd 2019

Fødselarens seneste initiativ er Herreværelset, som er et mødested for mænd inspireret af en TV-udsendelse, hvor mænd sad og talte om deres erhvervsliv med mere. Det syntes han, der manglede i Hadsten, så i samarbejde med Ældresagen startede han i januar 2019 Herreværelset med syv deltagere. Året efter var der 70 deltagere.

Gregers Petersen ejer fortsat flere ejendomme i Hadsten, og så sent som i sidste uges udgave af Lokalavisen blandede han sig i debatten om placeringen af det kommende plejecenter i Hadsten og kom med forslag til flere bynære placeringer.


Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.