Iman fra Irak: Helt trygt at bo i Højvangen
Iman Suleiman støtter regeringens tiltag med at forebygge parallelsamfund

Hun forstår det ikke, Iman Suleiman, at Højvangen i Skanderborg er kommet på regeringens liste over såkaldte forebyggelsesområder, der er i fare for at udvikle sig til parallelsamfund. Og det handler ikke om sproglige udfordringer.
»Det kan godt være, at der er nogle tal, der viser, at her er problemer. Men sådan oplever jeg det bestemt ikke. Jeg og min familie er helt trygge ved at bo i Højvangen,« siger hun.
Vil man integreres i det danske samfund, skal man have kontakt med danskere.
Iman Suleiman flyttede med sin mand og tre børn til Højvangen for 13 år siden. Familien kommer fra Irak.
»Det var utrygt i begyndelsen, blandt andet fordi der gik politibetjente rundt, for i Irak var vi bange for politiet. Men det tog fem-seks måneder, så føltes det om, vi havde boet her altid. Folk er venlige, snakker sammen og hilser på hinanden, og børnene leger sammen på kryds og tværs. Min egne børn har jo også danske venner,« fortæller Iman Suleiman.
Nødvendig fordeling
Selv om hun undrer sig over, at Højvangen er på forebyggelseslisten, så er Iman Suleiman helt enig i, at der skal gøres noget for at forhindre, at mange indvandrere kommer til at bo sammen.
»Vil man integreres i det danske samfund, skal man have kontakt med danskere. Alle vores naboer er danske, og vi snakker sammen. Det gælder også folk fra de mange andre nationaliteter, der er i Højvangen,« siger hun og tilføjer:
»Charlotte og Peter fra Projekt Højvangen bærer en stor del af æren for, at det er så godt at bo her. De laver så mange aktiviteter, der samler folk. Jeg er selv med i projektet med bydelsmødre, hvor vi nu er over 60 personer med, og projekterne er guld værd for Højvangen.«