Ny start for Fællesrådet Todbjerg-Hårup-Mejlby

Der er igen kommet vind i sejlene for Fællesrådet Todbjerg-Hårup-Mejlby efter nogle års stilstand.

Artiklens øverste billede
Der var fint fremmøde til generalforsamlingen i Fællesrådet Todbjerg-Hårup-Mejlby mandag 14. juni. Privatfoto.

Det summede af liv i Hårup Forsamlingshus mandag aften 14. juni. Der var blevet indkaldt til en generalforsamling i Fællesrådet Todbjerg-Hårup-Mejlby for at få fællesrådet i gang igen efter et par års stilstand.

Før generalforsamlingens begyndelse, stod det klart, at det lille møderum, hvor der var stillet borde og stole frem til seks-otte gæster, ikke ville være nok.

Der dukkede 21 gæster op, og de fik i samarbejde sat flere borde og stole op i et større møderum, inden generalforsamlingen kunne gå i gang.

Peter Yde Nielsen, som er den eneste tilbageværende fra det tidligere fællesråd, og som sammen med byrådsmedlem Gert Bjerregaard (V), havde taget initiativet til mødet, var glædeligt overrasket over det flotte fremmøde.

»Det var langt over forventningerne, fordi vi egentlig har været så stille, som vi har. Og vi fik i hvert fald stiftet et råd,« siger Peter Yde Nielsen.

Han er én af de hidtil tre personer, der er kommet i fællesrådet.

Besøg fra Aarhus Byråd

Der var til generalforsamling besøg fra Aarhus Byråd, hvor både Venstre og Socialdemokratiet var repræsenteret af henholdsvis Gert Bjerregaard (V) og Michael Krogh Hansen (S).

Inden generalforsamlingen fortalte Gert Bjerregaard til Lokalavisen Aarhus om vigtigheden af at have et aktivt fællesråd, som kan gå ind og være et fælles talerør til byrådet.

»Jeg ved fra mine næsten 20 år i byrådet, hvor vigtigt det er, at man har et fællesråd i de forskellige lokalsamfund. Politikerne lytter til de lokale fællesråd. Det er ofte dem, der står forrest, når der skal gives et høringssvar til et lokalt projekt,« sagde Gert Bjerregaard, der selv kommer fra området.

Han fortæller videre, at han ikke skal sidde i fællesrådet, og at han i stedet skal hjælpe med at sikre, at fællesrådet får en god start.

Ny generalforsamling

På trods af et succesfuldt fremmøde til generalforsamlingen i Hårup Forsamlingshus, forventer Peter Yde Nielsen, at der skal en ekstraordinær generalforsamling til senere på året, så man kan imødekomme vedtægterne, som dikterer, at der skal sidde mindst fem personer i Fællesrådet Todbjerg-Hårup-Mejlby.

»Fordi vi kun er tre i bestyrelsen, så overholder vi ikke vores vedtægter i forhold til minimumsantallet af bestyrelsesmedlemmer endnu. Så vi skal enten holde en ekstraordinær generalforsamling, som nok kommer omkring september, eller også skal vi have ændret vores vedtægter,« siger Peter Yde Nielsen.

Foruden Peter Yde Nielsen selv og de to andre personer, der allerede er valgt ind i fællesrådet, er der allerede fundet to personer, som er interesserede i at tilslutte sig fællesrådets arbejde, oplyser han.

Hvilke roller, de forskellige fællesrådsmedlemmer kommer til at få, vil blive afgjort senere, når der afholdes et konstituerende møde, og det er derfor endnu ikke sikkert, hvem der skal være fællesrådsformand.

Sager nok

Med fællesrådets forventede opstart, vil der være nok med sager at forholde sig til.

»Vi står over for at skulle forholde os til en ny kommuneplan, hvor der er lagt op til, at der er betydelige områder i Mejlby og Hårup, der er udlagt til nye boligarealer til både rækkehuse og parcelhuse. Der er ingen tvivl om, at vi skal høre lokalsamfundet,« siger Gert Bjerregaard, der, udover sin post som byrådsmedlem for Venstre, sidder i Oplandsudvalget og i Teknisk Udvalg.

Peter Yde Nielsen ser gerne, at der også skal arbejdes for bedre idrætsfaciliteter hos de tre byer i den nordlige ende af Aarhus Kommune.

»Vi vil frygtelig gerne have udvidet vores halkapacitet. Der har jeg siddet som repræsentant for vores fællesråd i løbet af det seneste halvandet år,« fortæller han.

Det tidligere fællesråd i Todbjerg-Hårup-Mejlby gik ifølge Gert Bjerregaard i opløsning ved årsskiftet, da en af de fremtrædende personer af personlige årsager stoppede. Og med ham fulgte de andre fællesrådsmedlemmer på nær Peter Yde Nielsen, der altså nu er én af tre første medlemmer af det nye fællesråd. Bendt Bendtsen og Palle Mikkelsen er de to andre, der træder ind i Fællesrådet Todbjerg-Hårup-Mejlby.

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.