Planerne fortsætter for fritidscenter i Ryomgård

Allerede efter sommerferien forventer IF Midtdjurs at rive dele af eksisterende klubhus ned, for at give plads til Fritids-og kulturcenter. Også selvom menighedsrådet netop har trukket sig ud af projektet.

Artiklens øverste billede
Der er planlagt et nyt fritids- og kulturcenter med tilhørende cafeteria ved Midtdjurs-hallen, Multihallen og Klubhuset. Foto: Dansk Halbyg.

I mere end seks år har der været planer for et fritids- og kulturcenter med tilhørende cafeteria i Ryomgård.

Og planerne fortsætter ufortrødent, siger Allan Nørgaard, der er formand i IF Midtdjurs (IFM) på tredje år.

Der er ellers udfordringer nok.

Menighedsrådet i Ryomgård har fornylig trukket deres forhånds-tilkendegivelse til projektet tilbage. Meningen var, at der skulle tilbygges lokaler der skulle bruges til præsterne og blandt andet konfirmandundervisningen for godt 6 mio. kr.

»Vi skulle lige sluge det. Men vi fortsætter uden dem,« siger Allan Nørgaard, der er ved at få tegnet de sidste streger på et nyt endeligt forslag til fritids- og kulturcenteret ved Midtdjurs-hallen.

Allan Nørgaard regner med, at nedrivningen af halvdelen af det eksisterende klubhus bliver revet ned efter sommerferien.

Herre i eget hus

»Selvom synergien havde været fantastisk, så er der også fordele ved at menighedsrådet ikke er med i projektet længere, nu skal vi ikke ansøge og bruge penge på at få en ændret brandvej og nu er IF Midtdjurs herre i helt eget hus og vi skal ikke koordinere byggearbejdet med andre,« lyder det.

Han tilføjer: »Vi har 100 procent opbakning fra Marienhoffskolen og fra alle underafdelingerne i IFM, så vi fortsætter.«

IF Midtdjurs forventer at skulle låne 3,1 mio. kroner og at få omlagt et lån i Multihallen på 2 mio. kr. samtidig til projektet, der er prissat til omkring 6 mio. kr. Det vil sige, at den samlede gæld vil ligge på over 5 mio. kroner for IF Midtdjurs.

Og hvordan skal det så afdrages?

Ifølge Allan Nørgaard så overtager man madboden på Marienhoffskolen. Samtidig oprettes en app, hvor folk kan bestille mad i hverdagene og så skal der udlejes lokaler og afholdes fester og arrangementer i de nye lokaler. Og dertil kommer det driftstilskud som Syddjurs Kommune vil bidrage med i form af lokaletilskud.

Man overtager madboden og to ansatte fra Marienhoffskolen efter virksomhedsoverdragelsesloven. Men madboden giver i forvejen underskud. Og der vil være mindst et halvt års opsigelse på de to ansatte. Derudover regner man med at den nuværende cafeteriabestyrer skal fastansættes, så hun kan drive det nye fritids- og kulturcenter med tilhørende cafeteria.

Det vil sige, at der skal findes penge til at afdrage på gælden, samt at der skal findes løn til tre ansatte.

Driften er et emne

Michael Mikkelsen (løsgænger) har bedt om at få fremlagt en redegørelse for IF Midtdjurs Fritids- og Kulturcenter på næste møde i ’Udvalget for plan, udvikling og kultur’. Det finder sted i august. Indtil da er det ikke endelig afklaret om Syddjurs Kommune fortsat vil bidrage med 1,5 mio. kroner til projektet.

Allan Nørgaard er fortrøstningsfuld omkring driften og økonomien.

»Vi har fået lavet et automatisk styresystem til strømmen, så nu sparer vi 70.000 kroner årligt (I det første år. Besparelsen slår naturligvis kun igennem en gang, red.) i forhold til det, vi ellers har budgetteret med. Vores sponsorudvalg skal i gang med at afdække om man blandt andet kan navngive bestemte rum med sponsornavne og desuden vil vi søge fonde igen. Derudover har vi IFM’s Venner, der skal i gang med at hjælpe os med at skaffe flere penge. Vi har med vilje ikke gjort det store, fordi projektet ikke har været så konkret som det er nu,« forklarer Allan Nørgaard.

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.