Giv eller få et tryghedsopkald fra ÆldreSagen
Der er plads til flere i begge ender af røret i ÆldreSagens tilbud 'tryghedsopkald'.

»Godmorgen, har du sovet godt?«
Sådan lyder det typisk, når Ældre Sagen i Hammel laver deres tryghedsopkald til borgere i området.
Oven på et år med corona gør Ældre Sagen status på dets tilbud med tryghedsopkald. Status er, at der både er plads til, at flere kan modtage et opkald og flere, som gerne vil lave opkaldene.
Ringerne har vagt hver fjerde uge, hvor de kontakter de samme 3-5 personer mellem klokken 8 og 8.30. Der er dog nogle, der synes, at det er for tidligt at blive ringet op på dette tidspunkt.
»Vi vil gerne kunne hjælpe alle, der gerne vil være med i ordningen. Men hvis vi skal ringe på et senere tidspunkt, har vi brug for nye frivillige ringere, for hvem dette vil passe ind i dagsrytmen. Man kan faktisk godt være både ringer og selv blive ringet op,« lyder det i en pressemeddelelse fra Ellen M. Clausen, formand i ÆldreSagen i Hammel.
Har man lyst til at få et opkald eller være den, der ringer på et senere tidspunkt, kan man kontakte Doris Guldberg på telefonnummer 20 47 36 04.
Og hvorfor er det en god ide at blive ringet op? Det kan Kaj Ørbæk svare på. Han har været med i ordningen i cirka halvandet år:
»På et tidspunkt oplevede jeg, at en nabo var faldet, og han kunne ikke tilkalde hjælp, da han ikke kunne nå telefonen. Jeg er alene, og med et tryghedsopkald er der da grænser for, hvor længe man kan komme til at ligge. Og hvis jeg en dag ikke skulle svarer efter et par opringninger, er der en anden, der kan kontaktes. Og så finder man ud af, hvad grunden er.«
Ældre Sagen oplyser, at der har været behov for dette nogle gange.
csj