Søren klar med en hjælpende hånd
Førtidspensionist fik ondt af fitnessejer og tjekker nu coronapas uden at få en krone for det.

Læsere af denne avis vil vide, at Søren N. Larsen fra Grenaa til tider har et anstrengt forhold til Norddjurs Kommune. Vi har skrevet om hans kamp om at få anerkendt retten til kompenserende specialundervisning for voksne. Og om sagen, hvor han gik i retten og fik et usb-stik tilbage. Og om de gange han har stillet spørgsmål på spørgsmål til kommunalbestyrelsen i håb om at få klarhed og ansvar placeret.
Men denne gang har Søren N. Larsen henvendt sig til avisen med hvad han selv kalder en solstrålehistorie.
Forskelsbehandling
Sagen er, at coronarestriktionerne har ramt især fitnessbranchen hårdt, og det fik Mads Sloth Rasmussen, der driver Sport og Fitness på Østerbrogade i Grenaa til at gå på tv med en kritik af, at der er en urimelig forskel på foreningsdrevne centre og private centre.
For eksempel skal foreningsdrevne centre kun udføre stikprøvekontrol af coronapas, mens de private skal tjekke hvert enkelt coronapas. Og medlemscentre får også lov at udfase passet før de private.
»Det betyder ekstra omkostninger for os i en periode, hvor vi har tabt mange penge allerede. Og i Grenaa har jeg måttet skære kraftigt i åbningstiden for at få tingene til at passe sammen. Vi har ellers byens bedste åbningstider, fordi vi har et nøglesystem, så normalt har vi åbent fra klokken 4 om morgenen til 23 om aftenen,» siger Mads Sloth Kristensen.
Hvordan tror du, at det var gået, hvis jeg var taget op på Grenaa Rådhus og spurgt om de kunne hjælpe mig med det her? Jeg tror jeg kender svaret på forhånd.
Søren N. Larsen så tv-indslaget - og så kom han op af stolen.
»Jeg følte med det samme, at her kunne jeg da give en hjælpende hånd, så jeg kontaktede først Mads og så Jobbanken, som skulle hjælpe med det praktiske og de nødvendige godkendelser,« siger Søren.
Hjælper førtidspensionister
Jobbanken er en socialøkonomisk organisation, som hjælper førtidspensionister tilbage i en rolle på arbejdsmarkedet.
»De var meget effektive, så på kort tid var det hele på plads,» siger Søren.
Så nu er han coronavagt tre gange om ugen i Sport og Fitness. Mandag, onsdag og fredag fra klokken 8-12 tjekker han om de medlemmer, som vil dyrke motion, nu også har coronapasset i orden, så de kan træne.
Det tiltaler Søren, at der ikke er økonomiske interesser i Jobbanken.
»Foreløbig er der aftalt tre måneder, hvor jeg skal hjælpe til her. Jeg tjener ikke noget ved det, for hvis jeg skulle have løn af Mads, ville jeg blive modregnet i min pension,« siger Søren.
»Jeg blev glad, da Søren ringede og tilbød sin hjælp. Og medlemmerne er glade for, at jeg nu takket være hans hjælp kan udvide åbningstiden en smule her,« siger Mads, der udover centret i Grenaa også driver et center i Stautrup. Jeg havde aldrig hørt om Jobbanken indtil nu, men jeg er meget imponeret over, hvor hurtigt de fik forhandlet det hele på plads,« siger Mads.
Svirp til sidst
Og det ville ikke være en rigtig Søren-historie, hvis der ikke kom et lille svirp til sidst.
»Hvordan tror du, at det var gået, hvis jeg var taget op på Grenaa Rådhus og spurgt om de kunne hjælpe mig med det her? Jeg tror jeg kender svaret på forhånd.«
Men du risikerer jo at ødelægge dit ry som en sur mand med sådan en solstrålehistorie?
»Det må jeg så leve med. Det vigtigste er, at Mads har kunnet få lidt hjælp af mig.«