Stor ståhej på Gammel Estrup

Baggrunden for sommerferiens aktiviteter på herregårdsmuseet er et herregårdsbryllup i 1920, der også er omdrejningspunktet for sommerens særudstilling ’Stor ståhej – bryllup på herregården’.

Artiklens øverste billede

Man kan både lege, lave silkepapirsblomster og løse mysterier i sommerferien på Gammel Estrup Danmarks Herregårdsmuseum. Baggrunden for aktiviteterne er et herregårdsbryllup i 1920, der også er omdrejningspunktet for sommerens særudstilling ’Stor ståhej – bryllup på herregården’. Er man til natur, kan man nyde de blomstrende haver og komme på guidede ture i herregårdsskoven.

Alle ansatte på herregården skal op i omdrejninger i forbindelse med det forestående bryllup på herregården. Gartneren, karlene og tjenestepigerne har derfor brug for hjælp. Forberedelserne i forbindelse med Gammel Estrups sommerudstilling om bryllup på herregården mellem komtesse Elisabeth Scheel (1893-1944) og godsejer Valdemar Uttental (1872-1951), er udgangspunkt for en række familieaktiviteter i skolernes sommerferie.

Museumsinspektør Anders Sinding fortæller i en pressemeddelelse:

»Vi har indrettet Orangeriet i haven som et værksted med en masse spændende stationer, hvor børn og deres familier blandt andet kan lave blomster af silkepapir, skrive bryllupstelegrammer, breve eller postkort på gamle skrivemaskiner eller med pen og blæk. Man kan også klæde sig ud som herregårdens ansatte og få taget et polaroid billede, spille forskellige mini-spil og lægge puslespil. Og man kan lytte til fortællinger fra ansatte på herregården og løse et bryllupsmysterie, mens de mindste i familien kan lege i husjomfruens mini-køkken.«

Aktiviteterne skal give museets gæster en idé om det travle arbejde, der lå i at passe både en have og et køkken, særligt når der var storslåede arrangementer for grevefamilien som et bryllup på herregården.

Ud i naturen

Der er rig mulighed for at gå ture i området omkring Gammel Estrup. Tættest på herregården ligger den symmetriske barokhave flankeret af blomstrende staudebede, længere ude ligger køkkenhaven, hvor man hver onsdag kan møde museets frivillige havegruppe, og æblehaven med gamle æblesorter. Har man mod på en længere tur, så er Skovstien i den gamle herregårdsskov Lunden netop åbnet, og man kan få en guidet tur ad stien mandag til fredag kl. 14 eller gå turen på egen hånd og få fortællingen direkte ind i ørerne via sin mobiltelefon.


gs

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.