Molslaboratoriet sigtet for vanrøgt af en hest

Østjyllands Politi har sigtet Molslaboratoriet for at overtræde dyrevelfærdsloven ved at lade en hest gå med GPS-halsbånd, der forårsagede blodige sår. Resten af et større sagskompleks om vanrøgt er dog afvist.

Artiklens øverste billede
Der er flere vilde heste på Molslaboratoriet, som nu er blevet sigtet for vanrøgt af en enkelt hest . Modelfoto: Adobe Stock

Østjyllands Politi har netop sendt en afgørelse om flere af de politianmeldelser, som dyrlæge Kristoffer Kristoffersen fra Knebel har foretaget i løbet af begyndelsen af 2021.

Og mens politiet afviser stort alle anmeldelserne omkring rod i transportforholdene, rod i det centrale husdyrregister og de lister over dyrene, som Molslaboratoriet har opgivet, så har politiet indgivet sigtelse i kun ét forhold.

Det er trist at Molslaboratoriet ikke har overholdt dyrevelfærdsloven i sagen om hesten med GPS-halsbåndet. Det viser jo netop at Molslaboratoriet ikke gør, hvad de påstår de altid gør, nemlig overholder alle gældende regler.

Jens Kristoffersen

Det drejer sig om sagen omkring en hoppe med føl, der var iført et GPS-halsbånd. Halsbåndet faldt ikke på plads, som det skulle, og skavede derfor et blodigt sår på hestens hals.

Det er trist

Politiets afgørelse bliver modtaget meget forskelligt.

Dyrlæge Jens Kristoffersen bemærker sig, at politiet ikke har forholdt sig konkret til flere punkter i hans anmeldelse. Blandt andet i forholdene omkring transporten af dyrene.

Det var denne hoppe der led overlast, da den var iført et GPS-halsbånd, der skavede hul. Hoppen har det iøvrigt fremragende i dag, ifølge Molslaboratoriet. Foto: Øxenholt Foto

»Det er trist, at Molslaboratoriet ikke har overholdt dyrevelfærdsloven i sagen om hesten med GPS-halsbåndet. Det viser jo netop, at Molslaboratoriet ikke gør, hvad de påstår, de altid gør, nemlig overholder alle gældende regler,« siger dyrlægen til Adresseavisen.

Han overvejer nu, om han vil klage over afgørelsen.

»Politiet forholder sig ikke til flere punkter, blandt andet om Molslaboratoriet har overholdt transportlovgivningen. Og når de ikke har det, så spørger jeg mig selv, hvor godt de har forholdt sig til flere af anmeldelserne,« siger han.


Vil du hver dag modtage de væsentligste nyheder fra Syddjurs direkte i din indbakke? Tilmeld dig gratis Adresseavisens nyhedsbrev - klik her, indtast din mailadresse, find Syddjurs på listen og tryk tilmeld.
d

Kun én sigtelse

På Molslaboratoriet er direktør Bo Skaarup mere fokuseret på, at politiet ikke længere undersøger det store sagskompleks, som kommer fra dyrlægen.

»Jeg noterer mig, at Østjyllands Politi ikke mener, at der er noget at komme efter i stort set alle de punkter, som Jens Kristoffersen er kommet med. Jeg synes, det til tider har virket som om, der har været hetz-lignende tilstande fra Jens Kristoffersen i de her sager. Det, håber jeg nu vil høre op.«

Til gengæld lægger han sig fladt ned i forhold til anmeldelsen omkring halssåret på hesten.

»Der er tale om en beklagelig fejl, som vi også har pointeret i en tidligere pressemeddelelse, men vi betragter det som et enkeltstående tilfælde,« siger Bo Skaarup, der som direktør for Naturhistorisk Museum er ansvarlig for Molslaboratoriet.

Han ved endnu ikke, om Molslaboratoriet vil klage over sigtelsen. Det vil han undersøge nærmere med museets advokat, og når han har fået ordentlig tid til at gennemgå sigtelsen fuldstændigt.

»I sigtelsen er der tale om en subjektiv vurdering, og vi vil kigge på, om der er en rimelighed i sigtelsen. Fejl begås af alle, og det her er et enkeltstående tilfælde, man kan ikke opfatte det som en konsekvent og gennemgående overtrædelse af dyrevelfærdsloven.«

»Omvendt så handler det her også om mine medarbejdere, der er blevet trukket igennem den ene anmeldelse efter den anden, jeg synes, de fortjener arbejdsro.«

Hov, det her indhold benytter cookies

På denne plads ville vi rigtig gerne have vist dig indholdet, men det kan vi desværre ikke, da du har fravalgt cookies. Vil du se indholdet skal du acceptere Marketing og Statistik, det gør du her: opdater dit samtykke.

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.