Klager over byggeri afvist

Artiklens øverste billede
Naboerne havde blandt andet klaget over den høje bebyggelsesprocent og indbliksgener.

Skanderborg Kommune gjorde ikke noget forkert i forhold til planlov og kommuneplan i forbindelse med vedtagelse af et byggeri på hjørnet af Banegårdsvej og Krøyer Kielbergs Vej i Skanderborg. Det slår Planklagenævnet fast i en ny afgørelse, der ikke kan ankes.

En række naboer til det kommende byggerier havde klaget til Planklagenævnet over kommunens afgørelse. Derfor har nævnet kigget på, om kommunen i forbindelse med planvedtagelsen har overholdt planlovens §§ 23 c, 24 og 27 samt om lokalplanen er i strid med kommuneplanen, jf. planlovens § 13, stk. 1, nr. 1.

Og svaret er nej.

Grundlag er ok

I begrundelse fra Planklagenævnet kan man læse følgende:

»Planklagenævnet bemærker, at der ikke er noget i planloven, herunder hverken planlovens § 12 eller § 13, som er til hinder for, at kommunen vedtager et kommuneplantillæg, som muliggør placering af en højhusbygning på et konkret areal, uanset om placeringen måtte være i strid med ordlyden af kommuneplanens retningslinjer eller rammer for tilsvarende område.”

»Planklagenævnet vurderer, at det fremgår udtrykkeligt af kommuneplantillægget, at der kan placeres en bebyggelse til etageformål i rammeområde 10.B.17. Der er således vedtaget en detaljeret kommuneplanlægning, som muliggør en etagebebyggelsen i det konkrete område, og lokalplanens placering af en etagebebyggelse på den planlagte placering er dermed ikke i strid med kommuneplangrundlaget (kommuneplantillægget), uanset det bygges på flere matrikler eller med en bebyggelsesprocent på 120.«

Bygges i tre etager

»Hvad angår de dele af retningslinjerne, som vedrører hensynet til de visuelle forhold, udsyn og indkig, bemærker Planklagenævnet, at disse forhold ikke er reguleret i kommuneplantillægget. Planklagenævnet finder ikke, at retningslinjerne i kommuneplanen er formuleret så klart, at der kan udledes konkrete krav til lokalplanlægningen, hvorfor den konkrete lokalplan ikke er i strid med disse.«

Byggeriet bliver i 3 etager og får en højde på 14 m. Bebyggelsesprocenten bliver dobbelt så høj som anvist i kommuneplanen. Bag projektet står selskabet GS Invest Holding ved Gorm Schmidt.Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.