Hammels første Stafet For Livet gav flot sum
På en vindomsust junidag fandt Hammels første Stafet For Livet sted. 30.000 kroner blev indsamlet.

I lørdags fandt Hammels første Stafet For Livet sted. Trods udfordringer fra blæsten, EM-fodbold og fuglekonge-tradition lykkedes det at samle omkring 30.000 kroner sammen til Kræftens Bekæmpelse, fortæller initiativtager Bithe Randklit dagen efter dagen derpå:
»Det var måske lidt tyndt befolket, men det var første gang, og vi skal jo begynde et sted. Så vi er positive og helt vildt stolte af resultatet og os selv. Vi kalder det generalprøven, og så er vi helt enige om, at vi gør det igen næste år,« siger hun.
Hun forklarer, at det har været lidt af en opgave at stable arrangementet på benene. Normalvis er der 10-15 personer om opgaven, men i Hammel styrede blot fem kvinder strabadserne, som blandt andet involverede taler, trylle-klovn, auktioner, jumping fitness, tabata-træning, yoga, pølse-salg, fadølsanlæg, kagesalg, blues-musikant og korsang foruden de obligatoriske Stafet for livet-begivenheder: Løb/gåning og lysceremoni.
»Byens butikker havde doneret så mange, fine ting til stafetten, og de optrædende/trænerne donerede deres tid. Det var meget flot,« siger Birthe Randklit, som fandt lysceremonien meget smuk - her tændtes lysposer til ære for de pårørende, som har/havde kræft.
»Mange vendte retur, da lysceremonien fandt sted. Her var en gribende tale om at falde og lande samt fællesskab og korsang,« siger initiativtageren.
Flotte præstationer
Som traditionen byder, var det tre såkaldte fightere, der tog den første gåtur på banen. For det er det, som er kernen i Stafet For Livet: At bevæge sig på en bane, i Hammels tilfælde rundt om søen ved Hammel Idrætscenter, i et helt døgn for at symbolisere, at kræftramte kæmper mod sygdommen døgnet rundt.
I Hammels var arrangementet dog skåret ned fra 24 til 12 timer.
Alle har kunnet tilmelde et hold til stafetten - det blev til ti deltagende hold og cirka 80-90 aktive deltagere, fortæller Birthe Randklit.
Hver person betaler 100 kroner for at deltage, og holdene forsøger desuden ofte at samle penge ind til Kræftens Bekæmpelse på forskellig anden vis.
Et par af dagens præstationer står særligt klart for Birthe Randklit:
»En lærer på Søndervangskolen løb sammenlagt 70 kilometer på dagen - det var 140 runder om søen! Han fik lige et hvil og en pølse indimellem, og så var han afsted igen. Han var en total ironman,« siger hun med et smil og fortsætter:
»Til lysceremonien vendte en mor med sin 8-årige datter retur, for datteren var så ked af, at hun ikke havde nået det mål, som hun havde sat for sig selv. Og så tog de ellers lige otte runder mere klokken 22 om aftenen. Det, synes jeg altså, var sejt!«