Konservativt forslag: Skovvej skal aflaste Ebeltofts trafik

Byrådsmedlem Tommy Bøgehøj foreslår, at man lader Dråby kirkevej aflaste trafikken omkring Ebeltoft. Dråbys beboere er ikke imponerede.

Artiklens øverste billede
Dråby Kirkevej er i dag en grusvej gennem skoven. Foto: Kian Johansen

Det konservative byrådsmedlem Tommy Bøgehøj fra Ebeltoft har netop foreslået byrådet, at man kigger på den nuværende skovvej Dråby Kirkevej, der løber fra Røndevej, ved motellet og munder ud i Dråby, ved det tidligere forsamlingshus, altså øst for Ebeltoft.

Man skal være lokalkendt for at vide, at der er en vej ved motellet i Ebeltoft. Foto: Kian Johansen

Ved at asfaltere og udvide den til to spor, ville man kunne bløde en stor del af trafikken op, mener han.

»På den her måde kan vi få trafikken ledt ad flere veje og med forslaget her vil kunne få flere iler væk fra midtbyen,« lyder ræsonnementet.


Vil du hver dag modtage de væsentligste nyheder fra Syddjurs direkte i din indbakke? Tilmeld dig gratis Adresseavisens nyhedsbrev - klik her, indtast din mailadresse, find Syddjurs på listen og tryk tilmeld.
d

Vil løse flere ting

En anden grund til at opgradere Dråby Kirkevej er den kommende lokalplan ved Egsmarkslund, hvor der planlægges at give plads til 70 nye boliger.

Byrådet vedtog under sidste byrådsmøde at sagen sendes til behandling i Udvalget for natur, teknik og miljø og indgår i en overordnet trafikplanlægning for hele området.

Tommy Bøgehøjs forslag har flere elementer i sig, som han mener bør undersøges.

Konservatives forslag til at lade Dråby Kirkevej aflaste den fremtidige trafik i området. Illustration Tommy Bøgehøj

For det første kan en ny opgraderet Dråby Kirkevej være adgangen til den ny udstykning ved Egsmarkslund og Kystvejen ved Nøset kan forbindes med en rundkørsel eller et lyskryds til Dråby Kirkevej, hvis man etablerer et kort stykke vej mellem Kystvejens udmunding og til Dråby Kirkevej øst for Egsmarkslund.

Og så kan Dråby Kirkevej tilrettes, så den kan aflaste trafikken til Dråby Strand og Holme med de nye sommerhusområder, samt Elsegårde, ligesom den kunne også aflaste Rodsøvej, hvor der ligger et helt villakvarter kun med udgang til Røndevej .

Samtidig kunne Dråby Kirkevej være ny forsyningsvej til Dråby, Boeslum og til dels Elsegårde, med de nye sommerhusgrunde, lyder tankerne fra Tommy Bøgehøj.

Dråby er ikke med

I Dråby er man ikke begejstret for de tanker, siger Niels Mark Rubin, formand for Dråby Borgerforening, der har godt 100 medlemmer.

Han har ikke hørt om det, før Ebeltoft Folketidende præsenterer ham for planerne.

»Vi er ikke interesseret,« lyder det prompte.

»Vi forsøger i forvejen at få trafikken dæmpet og vi ønsker chikaner gennem byen. Folk har bosat sig i Dråby med en helt anden forventning og er trætte af den gennemgående trafik. Hvis man forøger trafikken til og fra Ebeltoft er det jo det modsatte af mindre trafik.«

Der er gået flere rygter om byens tidligere forsamlingshus, der nu er til salg igen, efter at byen solgte den for en del år siden. I BBR-oplysningerne står der en klausul om, at huset skal indeholde kulturelle aktiviteter.

»Lige nu står der en container og griner og vi forsøger at fortælle den nuværende ejer, at han skal fjerne sine gamle biler,« siger Niels Mark Rubin.

Ville det ikke være en lettelse hvis det tidligere forsamlingshus blev fjernet i forbindelse med en udvidelse af Dråby Kirkevej?

»Nej. Vi ønsker ikke mere trafik end vi har i forvejen,« lyder det håndfast fra Niels Mark Rubin.

Hov, det her indhold benytter cookies

På denne plads ville vi rigtig gerne have vist dig indholdet, men det kan vi desværre ikke, da du har fravalgt cookies. Vil du se indholdet skal du acceptere Marketing og Statistik, det gør du her: opdater dit samtykke.

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.