Natur-retreats for mødre: Bliv 'nulstillet' og få teknikker til dagligdagens udfordringer

På Anne Louise Erichsen (Hinnerup) og Signe Rhodes retreats får mødre et tiltrængt åndehul, hvor de kan bliver bevidste om deres tanker og følelser i svære situationen.

Artiklens øverste billede
»Jeg tror, at mange har været presset i coronatiden, fordi, vi har været så intenst sammen som familier - det kalder på noget optankning,« siger Signe Rhode (til venstre), som laver natur-retreats sammen med Anne Louise Erichsen fra Hinnerup. Foto: CSJ

Terapeutiske øvelser kombineret med kropsterapi. Det er, hvad man finder på børnebogsforfatter Signe Rhode og kropsterapeut Anne Louise Erichsens natur-retreats for mødre. Næste retreat finder sted 26. juni i Ry.

Retreatet er tænkt som et tiltrængt åndehul, hvor deltagerne bliver bevidste om alt det, som ellers føles som svært og hårdt. Bevidstheden opstår ved at dykke ned i, hvad der sker indeni, når de udfordrende situationer opstår. Altså hvad man tænker, og hvad man føler i situationen.

På den måde kan man undgå at blive styret af ubevidste mønstre, reaktioner og tanker, og så er situationerne måske ikke længere så udfordrende.

»Når vi bliver bevidste om vores tanker, bliver vi samtidig bevidste om de følelser, som de fører med sig,« siger Signe Rhode, som ud over at være børnebogsforfatter, desuden er certificeret i emotionel frihedsteknik (tapping), kraniosakral-terapi for børn samt tidligere mindfulness- og pilates-instruktør.

»Vi er ude i skoven ved Ry og skifter mellem at lave øvelser med kroppen, terapeutiske øvelser alene og i gruppen, hvor man deler, det man har lyst til, og så individuelle kropsterapi-behandlinger,« fortsætter Signe Rhode, som tilføjer, at naturen er en aktiv medspiller i at finde roen i kroppen - for det er det, det hele handler om: Fred og ro i kroppen og sindet.

»Naturen gør noget godt ved os og virker beroligende på vores nervesystem,« siger Anne Louise Erichsen, og Signe Rhode fortsætter:

»Så man tager altså hjem ’nulstillet’. Fri af bekymringer og af alt det, som har tynget os, og med nogle værktøjer til at løse dagligdagsproblemerne - om det så er med børnene, sin ægtefælle eller kollegaerne.«

En form for søsterskab

Det er tredje gang Signe Rhode fra Risskov og Anne Louise Erichsen fra Hinnerup byder velkommen til deres natur-retreats for mødre i Rys skove.

»De første to gange er gået helt fantastisk. Det har været megafedt, og jeg er selv blevet tanket så meget op af at møde vores deltagere. Vi er blevet overraskede over, hvor meget deltagerne har haft lyst til at dele med hinanden. Det har virkelig været smukt og kraftfuldt,« siger Signe Rhode, og Anne Louise Erichsen fortsætter:

»Ja, vi har virkelig kunnet mærke en form for søsterskab: Vi er alle mødre, og vi står ikke alene med vores daglige frustrationer.«

Fra hovedet ned i kroppen

De to kvinder bag retreatet kendte ikke hinanden på forhånd, før de kastede sig ud i deres fælles projekt.

Det var et opslag fra Signe Rhode i en kvinde-netværksgruppe, som førte dem sammen. I opslaget forklarede hun, at hun pønsede på at lave retreats.

Det så Anne Louise Erichsen, som henvendte sig med ordene:

»Kan du mon bruge en kropsterapeut til de retreats?«

»Signes tanker gik nemlig godt i spænd, med de ting jeg arbejder med til daglig som kropsterapeut: At komme ud af hovedet og ned i kroppen. Desuden havde jeg en gammel drøm om at lave et eller andet med mennesker i meningsfyldte aktiviteter i naturen,« siger Anne Louise Erichsen, som driver ’Praksis for kropsterapi’ - og er mor til tre drenge.

Det er i Rys skove natur-retreatsene finder sted. »Naturen gør noget godt ved os og virker beroligende på vores nervesystem,« siger Anne Louise Erichsen (til venstre). Pressefoto

De daglige udfordringer

At signe Rhode overhovedet er kommet på idéen med mor-retreats skyldes, at også hun har tre børn og dermed selv kender til de daglige udfordringer. Det var netop udfordringerne, som sendte hende i gang med at skrive børnebøger:

»Jeg begyndte at skrive børnebøger ud fra et ønske om at nå igennem til mine børn i udfordrende situationer. Jeg var SÅ passioneret for at finde bedre måder at nå igennem til dem og vende potentielle konflikter til kærlige, lærerige situationer,« lyder det fra hende.

Hun er meget fascineret af, hvordan vi kan påvirke vores egne tanker og adfærd. Hun benytter meditationer, kognitive teknikker og visualiseringer – både professionelt i sine bøger og i sin hverdag.

»Så jeg kan holde mig selv i balance og fokuseret i mit privatliv. Jeg elsker at give denne viden videre på konkrete, simple måder.«

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.