Overrask gæsterne: Prøv disse tre drinks i sommervarmen

Eksotiske romdrinks, en gin med mere og en tonic med et twist. Formanden for Dansk Bartender Laug guider her til, hvilke drinks der passer til sommervejret.

Artiklens øverste billede
For mange danskere går sommerferien hånd i hånd med kolde drinks. Foto: Adobe Stock

En svalende drink i solstolen, et glas der komplementerer grillmaden eller en lille én til kaffen.

For mange danskere går sommerferien hånd i hånd med kolde drinks.

Og der er masser af alternativer til den populære Aperol Spritz.

- Når det er varmt, vil folk have spritz. Men her begynder folk at få øjnene op for, at der er masser af variationer, siger Zander Lauritzen Hansen, der er formand for Dansk Bartender Laug.

Han slår på tromme for, at du både køber drinks hos barerne, som har været hårdt prøvet under corona - og samtidig prøver nye drinks derhjemme. Gerne en vekselvirkning, hvor det ene giver inspiration til det andet.

Ude kan du eksempelvis bede bartenderen servere dig en alternativ spritz, for udover Aperol Spritz har næsten alle steder i dag en anderledes eller decideret signatur-spritz.

Hjemme kan du lave en Espresso Spritz med 2,5 centiliter espresso eller stærk kaffe, 3 centiliter gin, toppe den med tonic og give den en appelsinskræl som pynt.

- Der er mange måder at lege med sin spritz, og under corona er danskerne blevet mere modige og eksperimenterende, siger Zander Lauritzen Hansen.

Udover spritz’erne er gin & tonic også en storsællert i sommermånederne.

Fordi den primært består af to dele - nemlig gin og tonic - så sørg for, at de spiller godt sammen.

- Det giver ikke mening at købe en god gin til 400 kroner og ødelægge den med en tonicvand til tre kroner. En dårlig tonic kan virkelig ødelægge hele drinken, siger Zander Lauritzen Hansen.

Der er efterhånden mange små ginproducenter herhjemme, så overvej at købe og støtte lokalt.

Og når du har gjort dig umagen at købe en god gin, så undlad at vælge en tonic fra nederste hylde.

Følg en opskrift, og læs gerne, hvad producenten anbefaler - fordi de kender den specifikke gins smagsnoter.

- Når basen er i orden, kan du twiste opskriften. En gin og tonic er meget klar og ren i smagen. Derfor tager den rigtig godt imod udefrakommende aromaer og smage, siger Zander Lauritzen Hansen.

Det kan være rosmarin, timian, appelsinskal eller friske jordbær.

Men her i sommervarmen anbefaler han især agurk.

- Der er noget enormt forfriskende over agurken. Det kender man jo også, hvis man laver agurkevand og stiller i køleskabet - det frisker bare på en varm sommerdag, siger han.

Hvis du vil være fremme i skoene, er tikidrinks et tredje godt bud.

De eksotiske og rombaserede drinks er på vej frem i de større byer i herhjemme, men langt fra noget alle er på fornavn med.

- Til gengæld ved vi, at danskerne rigtig godt kan lide romdrinks såsom Mojito og Dark n’ Stormy, så jeg spår tikidrinks til at blive det nye, siger Zander Lauritzen Hansen.

Hvis du køber din tikidrink ude, serveres den med en masse eksotisk pynt i et stort keramikkrus, og det er en ”sanseoplevelse uden lige”, siger han.

Hvis du laver den hjemme, så prøv en Mai Tai.

Den laves på fire centiliter rom, to centiliter cointreau, én centiliter mandelsirup og to centiliter friskpresset limejuice.

- Kom alle ingredienser i en shaker og ryst grundigt med masser af isterninger, siger Zander Lauritzen Hansen.

/ritzau/

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.