Kun ældre i eget hjem får nu deres tøj vasket af hjemmeplejen

Byrådets beslutning om, at lade medarbejdere i hjemmeplejen selv stå for tøjvasken fra sommeren 2021 gjaldt alene ældre mennesker i eget hjem.

Artiklens øverste billede
Eksempler på afleveret vasketøj til en beboer på Rosengården i Hornslet, som pårørende forleden præsterede i forbindelse med et debatindlæg i Adresseavisen

Lokalavisen har spurgt flere politikere, bl.a. formanden for Udvalget for sundhed, ældre og social, Jan Fischer (S), hvordan det er gået med at effektuere beslutningen om, at ældre mennesker, der er visiteret til Syddjurs Kommune, får vasket deres tøj af hjemmeplejens medarbejdere.

Det blev besluttet, da Byrådet vedtog dette års budget.

Der er problemer med kvaliteten, det må jeg erkende efter bl.a. at have været præsenteret for afleveret vasketøj til beboere på Rosengården

Jan Fischer

Jan Fischer og de øvrige politikere, som Lokalavisen har været i kontakt med, har henvist til kommunens embedsværk.

Herfra har Lokalavisen tirsdag fået svar på to stillede spørgsmål - fra Syddjurs Kommunes Sekretariatschef Hanne Lykke Thonsgaard.

Spørgsmål: - Det blev med Budget 2021 vedtaget, at vasketøj hos visiterede ældre igen skal varetages af hjemmeplejens medarbejdere fra sommeren 2021, og der er indregnet en ekstraudgift hertil på 0,125 mio. kr. i 2021 og på 0,25 mio. kr. i årene fremover. Er beslutningen effektueret helt og aldeles?

Svar: »Syddjurs Kommune hjemtog hjælpen til tøjvask til borgere i eget hjem fra 1. juli 2021. Det betyder, at tilbagerulningen er fuld effektueret, og der er ikke længere borgere i eget hjem, der modtager hjælp til tøjvask fra ekstern leverandør.«

Spørgsmål: - Er der fortsat ældre mennesker på plejecentre og i kommunale ældreboliger, der får vasket deres tøj af ekstern leverandør?

Svar: »Byrådets beslutning om at hjemtage tøjvask fra sommeren 2021 var alene målrettet borgere i eget hjem og dermed også de borgere, der bor i ældrebolig og som modtager hjemmepleje. Hjælpen til tøjvask bliver fortsat varetaget af eksterne leverandører på kommunens fem plejecentre.«

»Der er problemer«

Udvalgsformand Jan Fischer (S) erkender, at der er problemer med at holde en standard for det tøj på kommunens fem plejecentre, som bliver vasket af eksterne leverandører.

Pårørende til ældre på Rosengården i Hornslet har bl.a. i Adresseavisen kritiseret kvaliteten af tøjvasken og det ’rene’ vasketøj, som bliver afleveret til de ældre beboere på plejecentrene.

»Der er problemer med kvaliteten, det må jeg erkende efter bl.a. at have være præsenteret for afleveret vasketøj til beboere på Rosengården,« siger udvalgsformand Jan Fischer.

»Jeg har bedt vores ældrechef Ingelise Juhl (Afdelingschef for sundhed og omsorg, red.) om at tage fat i vores eksterne leverandører og klage over kvaliteten.«

- Vil du bringe temaet op under de kommende budgetforhandlinger?

»Det har jeg aftalt med min partifælle i SÆ-udvalget Christian Haubuf, at vi vil gøre. Jeg kan ikke love noget, men jeg anerkender problemet, og det skal løses.«

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.