Borgerne skal høres om solcelleparker

Borgerne skal høres inden byrådet tager stilling til solcelleparker.

Artiklens øverste billede
Byrødderne har besluttet at lade høre borgerne, inden de tager stilling til de fire solcelleparker, der i øjeblikket er i støbeskeen. Arkivfoto: Jens Dresling

Det bliver op til det nye byråd at tage beslutningen om, hvorvidt der skal etableres solcelleparker i Skanderborg Kommune og i givet fald, hvor de skal placeres.

Et enigt økonomiudvalg besluttede i sidste uge at vejen frem i spørgsmålet om solparker er at spørge borgerne til råds om deres holdning til parkerne. Samtidig ønsker byrødderne selv at blive klædt bedre på til i fremtiden at forholde sig strategisk til spørgsmålet om grøn energi, herunder solcelleparker.

»Vi er i Økonomiudvalget enige om, at vi vil spørge borgerne om deres holdning til de foreslåede solcelleparker, og derfor bliver der nu planlagt to borgermøder, hvor projektfolkene bag de fire ansøgninger kan informere om de solcelleparker, de hver især gerne vil etablere. Først derefter vil vi tage stilling til om vi igangsætter et eller flere af projekterne eller slet ikke nogen,« siger borgmester Frands Fischer (S).

Politikerne har desuden besluttet, at Miljø- og Planudvalget og Økonomiudvalget på de kommende møder påbegynder arbejdet med fastsættelse af overordnede strategiske mål for kommende anlæg af Vedvarende Energi-projekter.

»Vi mangler i byrådet en strategisk tilgang til grøn energi som solcelle- og vindmølleparker, og derfor har vi samtidig besluttet, at vi efter næste økonomiudvalgsmøde ønsker en præsentation af, hvordan vi kan arbejde strategisk med spørgsmålet om grøn energi, herunder solcelleparker« tilføjer han.

I kølvandet på offentliggørelsen af den dystre Klimarapport fra FN er der i borgmesterens optik et stort behov for også lokalt at se på mulighederne for mere klimavenlige energiløsninger.

»Med de meldinger der kommer om temperaturstigninger, så er vi nødt til at se på, hvad vi kan gøre lokalt. Vi har tidligere forsøgt os med vindmølleparker. Det lykkedes vi ikke med, da modstanden var for stor. Men det kan jo godt være, at stemningen skifter, når folk ser klimarapporten. Vi er nødt til at tale om det her. Klimaet presser på.« e får samme information som vi har fået.

Kommunen har på nuværende tidspunkt modtaget ansøgninger om fire forskellige solcellepark-projekter ved henholdsvis Thorsminde, Østerskovvej mellem Låsby og Galten-Skovby, nord for Langelinie ved Wedelslund Gods og øst for Gl. Rye, og folkene bag projekterne har på et møde med økonomiudvalget haft mulighed for at fortælle uddybende om projekterne.

Borgermøderne er planlagt til 23. september og 28. oktober, og forventes at foregå lokalt, hvor projekterne er tænkt placeret.

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.