Ja-tak til ny erhvervspolitik: Byrødder følger erhvervslivets ønsker

Økonomiudvalget har besluttet, at det kommende byråd skal udarbejde en ny og samlende erhvervspolitik for Skanderborg Kommune.

Artiklens øverste billede
Efter anbefalinger fra det lokale erhvervsliv inklusiv turisme erhvervene og detailhandelen har politikerne i Økonomiudvalget besluttet at Skanderborg skal have en ny erhvervspolitik. Arkivfoto: Sisse Dupont/POLFOTO

Skanderborg skal have en ny erhvervspolitik og opgaven kommer til at hvile på skuldrene af det nye Byråd. Det har økonomiudvalget vedtaget på udvalgets møde i sidste uge.

Beslutningen kommer i kølvandet på en rapporten fra opgaveudvalget om erhverv og turisme, som blev præsenteret for byrådet på et temamøde i juni.

I rapporten præsenterer opgaveudvalget sine anbefalinger og foreslår en række prioriteringer. Foruden en ny erhvervspolitik, hvor der ikke skelnes meller erhverv, detailhandel og turisme, men arbejdes med en samlet tilgang, peger opgaveudvalget også på, at det ville være fornuftigt med en ekstra indsats for at udbrede kendskabet til Erhvervs Alliancen, der tilbyder virksomheder hvjælp i forhold til blandt andet byggersager, miljøspørgsmål og lokalplaner, når virksomheder ønsker at etablere sig i Skanderborg eller vil udvide, eller bygge nyt.

Samtidig anbefaler opgaveudvalget et ekstra fokus på at tiltrække nye virksomheder, navnlig vidensvirksomheder, til Skanderborg Kommune samt at relationen til de såkaldte incubatormiljøer, hvor iværksættere kan få opstartshjælp, rådgivning og praktisk hjælp, styrkes.

Det har taget mig 1458 dage at nå her til, så det er en festdag for os konservative

Thomas Cordtz (C)

»Det er spændende med et opgaveudvalg, der kommer med konkrete anbefalinger, der kræver handling og peger på, at vi sammen kan gøre nogle ting bedre. Vi har fået en række anbefalinger fra udvalget og et af de væsentligste punkter, som vi er enige om, er, at vi skal have en anden erhvervspolitik, der adressere erhvervsudviklingen samlet og ikke skelner mellem erhverv, turisme og detailhandel. Vi skal lægge os i selen for at tænke det anderledes, men det bliver en opgave for det nye byråd at tage hul på den diskussion,« siger borgmester Frands Fischer (S), der er formand for økonomiudvalget.

1458 dage

En af dem, der i særlig høj grad ser frem til en ny erhvervspolitik i Skanderborg, er de Konservatives ene medlem af byrådet, Thomas Cordtz, der i 2017 stillede op til byrådsvalget netop med et budskab om at arbejde for en ny kommunal erhvervspolitik.

»Jeg mente dengang og mener stadig, at der er behov for en politik, der samler det generelle erhvervsliv, detailhandelen og turismen under ét. Det var Det Konservative Folkeparti, der for fire år siden foreslog, at byrådet skulle nedsætte et såkaldt § 17, stk 4-udvalg, der skulle arbejde med at forbedre erhvervslivets vilkår,« fortæller han.

Skanderborg Kommune er i DI’s årlige undersøgelse af erhvervsklimaet raslet nedad ranglisten fra en topplacering som landets tredje bedste i 2015 til en placering i 2020 som nr. 33 ud af landets 98 kommuner. Dog har Skanderborg det seneste år indhentet en stor del af det tabte og ligger i den netop offentliggjorte DI-undersegelse som nr. 19.

»Det har taget mig 1458 dage at nå her til, så det er en festdag for os konservative, for kommunen og for erhvervslivet,« konstaterer Thomas Cordtz.


Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.