Et helt vildt folketingsår
Socialdemokraternes gruppeformand Leif Lahn Jensen vil aldrig glemme coronaåret.

Er man formand for den socialdemokratiske folketingsgruppe på Christiansborg har man aldrig helt fri. Der er altid en eller flere sager, som pludselig viser sig som en politisk udfordring, der kræver handling.
Det kan Grenaakredsens socialdemokratiske folketingsmedlem, Leif Lahn Jensen, tale med om. Hans telefon er da også altid åben - også nu, hvor han forsøger at puste lidt ud i hjembyen Grenaa efter hvad han betegner som et helt vildt politisk år.
Jeg har jo tidligere været tillidsmand for havnearbejderne i Aarhus, og jeg ser gruppeformandsposten som et udvidet tillidsmandshverv
»Corona gjorde folketingsåret til det vildeste nogensinde - og gjorde det helt anderledes at være politiker. Vi fik travlt på en helt anderledes måde - og kunne pludselig ikke længere holde fysiske møder, men klarede det over Skype og på Teams. Sådan en som mig, der gerne vil ud og besøge virksomheder og møde rigtige mennesker, var med ét udelukket fra det,« siger Leif.
Men han mener også, at corona førte noget godt med sig.
Vi holder sammen
»Den viste, at vi godt kan holde sammen i dette land, når det gælder. For når det kommer til stykket, er det jo hverken regering eller folketing, der skal have æren for, at vi som land er kommet så nådigt ud af corona - sammenlignet med andre lande - som tilfældet er. Det er udelukkende danskerne selv, der skal have æren for det,« mener Leif Lahn Jensen.
Han siger, at mange danskere har et forkert billede af det politiske miljø på Christiansborg.
»Folk tror jo generelt, at vi går rundt og skændes hele tiden. Det gør vi da også nogle gange, hvor der diskuteres så det brager, men når det gælder, som vi så det, da corona ramte os sidste forår, så holder vi sammen. Og det blev vel til 80-90 politiske aftaler i enighed om, hvordan vi bedst muligt skulle komme igennem epidemien. Det sammenhold er unikt og et eksempel på, at vi er et af de bedste demokratier i verden, mener det lokalt valgte folketingsmedlem.
Og selv om Leif Lahn Jensen foretrækker fysiske møder, så kan han godt se, at de virtuelle møder er kommet for at blive, fordi de giver nye muligheder. Et møde kræver ikke altid, at man rejser til København og går ind i et mødelokale.
Verdens bedste job
Leif Lahn Jensen kalder posten som gruppeformand for ”verdens bedste job”.
»Jeg har jo tidligere været tillidsmand for havnearbejderne i Aarhus, og jeg ser gruppeformandsposten som et udvidet tillidsmandshverv. Jeg skal sørge for, at gruppemedlemmerne har det godt. Men det er krævende mennesker, som ved, hvad de vil, så jeg ser det også som lidt af en blanding mellem at være tillidsmand og HR-chef,« siger Leif Lahn Jensen, der på posten ikke kan påtage sig ordførerskaber.
»Men jeg vil sige, at min indflydelse er stor. Jeg er tæt på statsministeren og de øvrige ministre. Da regeringen blev udnævnt havde jeg ikke regnet med at komme med på holdet, og jeg er mere end tilfreds med den post, jeg har - og som jeg også havde da Helle Thorning-Schmidt var statsminister.«
Leif Lahn Jensen har nydt sommeren i Grenaa - bortset fra en uge i Malaga.
»Jeg fyldte jo 50 år sidste år, så jeg havde lovet familien, som nu også tæller to børnebørn, at vi skulle en tur til Spanien,« siger Leif Lahn Jensen.