Gunnar Sørensen: »Vi skal blive langt dygtigere til at tiltrække nye virksomheder til Syddjurs«

Formanden Udvalget for erhverv og beskæftigelse og resten af udvalget enige om at sætte turbo på udarbejdelsen af en lokalplan for den såkaldte Fremtidspark ved Følle.

Artiklens øverste billede
Gunnar Sørensen (V) håber, at en strømlinet indsats og markedsføring langt om længe kan sætte skub i Fremtidsparken ved Følle. Foto: Syddjurs Kommune

Nu skal der sættes gang i Syddjurs Kommunes evne til at tiltrække nye virksomheder til kommunen, lyder budskabet i en pressemeddelelse fra samme kommune efter, at Udvalget for erhverv og beskæftigelse på udvalgsmødet i juni behandlede en ny rapport om kommunens evne til at tiltrække nye virksomheder til de ledige erhvervsgrunde i kommunen.

Det er som om, at man har hørt den sang før.

Lokalavisen har derfor spurgt udvalgsformand Gunnar Sørensen (V), hvorfor temaet nu igen lige pludselig popper op ved indgangen til sommerferien 2021?

»Jamen, det er egentlig nemt at forklare. Personligt har jeg længe været frustreret over, at der ikke sker noget, så vi i det mindste målrettet forsøger at få afklaret, om der er virksomheder som kan se muligheder på de arealer, som kommunen har udlagt til erhverv, og hvis de ikke kan, hvorfor så ikke,« siger Gunnar Sørensen.

Det kan ikke nytte, at det er tilfældigt, det der foregår, fordi der er sådan set 97 andre kommuner, som også råber på flere virksomheder. Virksomhederne kommer ikke til Syddjurs, hvis de oplever, at vi ikke vil dem nok

Gunnar Sørensen (V)

Udvalgsformanden har savnet styring både politisk og ledelsesmæssigt i alt for lang tid, og han vedgår, at han selv bærer en del af skylden, men han understreger også, at borgmester Ole Bollesen (S) og kommunens direktion heller ikke har været tilpas nok oppe på tæerne.

»Jeg forsøger ikke at vaske hænder, men det har været for tilfældigt, hvad der er taget af initiativer i denne byrådsperiode. Jeg føler, at ansvaret af en eller anden grund er rykket for langt væk fra borgmesteren og direktionen og længere ned i organisationen. Det duer ikke, og derfor er vi i udvalget enige om at få strømlinet tingene.«

Ikke overraskende synes udvalgsformanden, at der var langt mere fokus på at tiltrække nye virksomheder i den foregående byrådsperiode, hvor partifællen Claus Wistoft var borgmester.

Det betød dog ikke et afgørende gennembrud for Fremtidsparken i Følle, som er juvelen i samlingen af erhvervsområder med nærheden tæt til Aarhus.

Fremtidsparken i Følle

Der er nemlig i særlig grad fokus på det store og endnu ubebyggede erhvervsområde ved motortrafikvejen tæt på Følle, den såkaldte Fremtidspark.

Det har der været i mange år uden, at det er blevet til mere end en lille fis i en hornlygte.

Men nu skal der sættes gang i en lokalplansproces. I processen vil de 2 - 3 virksomheder, der tidligere har vist interesse for området, blive inviteret med til bordet. Andre virksomheder kan også nemt nå at komme med på vognen.

Der skal endvidere laves en markedsførings- og salgsstrategi for kommunal erhvervsjord, og der skal nedsættes lokale virksomhedspaneler, der kan arbejde med at styrke de lokale erhvervsprofiler.

Den interne koordinering og bemanding af opgaven med salg af erhvervsjord skal også øges. Det betyder, at det skal sættes navn på, hvem der har ansvaret for, at der er sker noget, og hvem potentielle virksomheder kan få i tale på rådhuset.

I direktionens oplæg til Budget 2022 er der et forslag til en central kontaktperson, en såkaldt grundsalgskoodinator, som potentielle virksomheder kan henvende sig til . Den nye mand eller kvinde skal fungere som en fast kontaktperson til virksomhederne.

Udvalget har nu og her afsat 600.000 kroner til opgaverne, der blandt andet indebærer 200.000 kroner til forarbejde til en lokalplan for Fremtidsparken, 100.000 kroner til udarbejdelse af en markedsføringsstrategi samt salgsmateriale, 100.000 kroner til dialog med lokale virksomhedspaneler samt 200.000 kroner til en analyse og handlingsplan for iværksætteri.

»Der er potentiale til at tiltrække flere virksomheder, men der er mange om buddet, så det er klart at vores markedsføring og dialog med potentielle virksomheder skal være skarp. Det kan ikke nytte, at det er tilfældigt, det der foregår, fordi der er sådan set 97 andre kommuner, som også råber på flere virksomheder. Virksomhederne kommer ikke til Syddjurs, hvis de oplever, at vi ikke vil dem nok,« siger Gunnar Sørensen.

Han fremhæver også erhvervsområdet i Kolind ved Bugtrup-rundkørslen, som har ligget i brak i alt for lang tid.

»Vi vil i dialog med håndværkerne i og omkring Kolind, fordi de sikkert har nogle gode idéer til, hvordan erhvervsområdet kan udnyttes. Måske kan de gøre det sammen,« siger Gunnar Sørensen.

Iværksættere

Ud over øget fokus på tiltrækning af virksomheder skal der også arbejdes med styrket iværksætteri.

Den nævnte rapport, som udvalget behandlede på sit sidste møde, peger på et særligt kreativt iværksætterimiljø ved Maltfabrikken og en række mindre virksomheder ved Grobund, der arbejder inden for bæredygtighed.


Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.