Borgmesterglæde over trafikforlig

Jan Petersen er tilfreds med nye infrastrukturaftale på Christiansborg.

Artiklens øverste billede
Borgmester i Norddjurs, Jan Petersen, er godt tilfreds med kommunens andel i de mange trafikmilliarder, der mandag blev stillet danskerne i udsigt. Foto: Norddjurs Kommune

Borgmester i Norddjurs Kommune, Jan Petersen, (S), udtrykker stor glæde over det nye infrastrukturforlig, som mandag blev præsenteret på Christiansborg og har deltagelse af samtlige partier i Folketinget.

Den nye infrastrukturaftale er et godt skridt i retning af et Danmark i bedre balance.

Jan Petersen, borgmester i Norddjurs

»Den nye infrastrukturaftale er et godt skridt i retning af et Danmark i bedre balance. Aftalen er et gennembrud for en bedre vejforbindelse til Grenaa og Grenaa Havn. Jeg glæder mig over udbygningen af rute 15 og omfartsvejene omkring Trustrup og Tirstrup, da det har stor betydning for såvel borgere, virksomheder og turismen i kommunen og er en væsentlig begyndelse på den nødvendige fremtidige infrastruktur på Djursland. Samtidigt styrker det bindeleddet til Sverige gennem færgeruten Grenaa-Halmstad, hvilket kommer Nord- og Syddjurs samt hele Østjylland og Midtjylland til gavn. Samlet set investeres der nu ca. 700 mio. kr., og jeg bemærker samtidig, at der fortsat er 3,5 mia. kr., som vi kan bruge for, at hele strækningen når i mål,« siger Jan Petersen i en pressemeddelelse fra Norddjurs Kommune.

713 millioner til Djursland

Aftalen tilgodeser Djursland med 713 mio. kr. og indeholder forbedringer af bl.a. rute 15, som vil være til gavn for borgere, virksomheder og turisme i Norddjurs Kommune.

Aftalen, der har en holdbarhed til 2035, indeholder en række forbedringer og udvidelser af infrastrukturen i Østjylland. Aftalen indebærer blandt andet forbedringer af rute 15 mellem Aarhus og Grenaa i form af i alt 344 mio. kr. til anlæggelsen af fire kilometer lange omfartsveje nord om Tirstrup og øst om Trustrup samt i alt 369 mio. kr. til udbygning af rute 15 mellem Bale og Tåstrup, inklusiv nødvendige VVM-undersøgelser.

Nye initiativer

Aftalen indebærer desuden en række initiativer, der vil styrke mobiliteten og tilgængeligheden i Norddjurs, i form af blandt andet:

- Pulje på 3,5 mia. kr. til projekter, som kan binde land og by sammen og sikre bedre fremkommelighed, herunder til opgraderinger af eksisterende landeveje til motortrafikveje, 2+1-veje, etablering af omfartsveje og til de ændringer af cyklistforholdene, som de konkrete nyanlæg og opgraderinger af statsvejene måtte føre med sig.

- Økonomisk ramme på 500 mio. kr. i 2022 til 2030 til bedre ladeinfrastruktur langs vejnettet, så der sikres en geografisk dækning af ladestandere i landet, som fremmer den grønne omstilling og understøtter mobiliteten.

- Havnepulje på 50 mio. kr. i 2022, hvor der kan søges om tilskud til f.eks. etablering af kajanlæg, moler, vejinfrastruktur på havnen og eventuel infrastruktur til landstrøm.
Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.