Norddjurs fyrer topembedsmand

Fællesforvaltningsdirektør Lars Kirkegaard fratræder sin stilling efter politisk beslutning. Det er farvel nummer to på direktørposten på to år - og prisen er tre-fire millioner kroner.

Artiklens øverste billede
Mindre end to år i jobbet som fællesforvaltningsdirektør blev det til for Lars Kirkegaard i Norddjurs. Pressebillede

Uden at bruge ordet fyring er det vist alligevel den mest dækkende betegnelse for, hvad der er sket.

Kommunalbestyrelsen i Norddjurs Kommune har på den lukkede del af mødet tirsdag godkendt en aftale om fratrædelse, som er indgået med fællesforvaltningsdirektør Lars Kirkegaard. Det sker på baggrund af en politisk beslutning i økonomiudvalget med indstilling til kommunalbestyrelsen.

I en kort pressemeddelelse fremgår, at Norddjurs Kommune ønsker en fællesforvaltningsdirektør med en anden profil til den fremadrettede ledelse af fællesforvaltningen.

På kommunalbestyrelsesmødet blev desuden besluttet, at stabschef Kim Bruun Nielsen konstitueres som fællesforvaltningsdirektør i overgangsperioden, indtil en ny fællesforvaltningsdirektør er ansat. Kommunaldirektør Christian Bertelsen vil endvidere i den kommende tid være tæt på den øverste ledelse i fællesforvaltningen.

Ingen kommentarer

Norddjurs Kommune har ikke yderligere kommentarer til sagen.

SF'eren Mads Nikolajsen er ikke tilfreds med sagens behandling. Han fortæller, at et farvel i utide til to direktører på to år har kostet kommunekassen tre-fire millioner kroner. Pressebillede

Men kommunalbestyrelsesmedlem Mads Nikolajsen fortæller til avisen, at SF har undladt at stemme i sagen om afskedigelse af direktøren for fællesforvaltningen, og ikke er tilfreds med sagens behandling. Men at det kan ikke uddybes i en lukket personsag.

»Stillingen omfatter teknik- og miljøforvaltningen, planlægning, økonomi, kultur og fritid, erhvervspolitik og hele arbejdsmarkedet. Det er tre fagudvalg plus områder i økonomiudvalget. Der har nu været flertal for at sige farvel til to direktører i de to år, posten har eksisteret. Med fratrædelsesaftaler og andre meromkostninger til en samlet merpris på tre-fire millioner kroner. Vi må videre i Norddjurs og SF har stemt for den ny konstituering,« siger Mads Nikolajsen.

Direktion for smal

Han mener, at Norddjurs Kommune er sårbar med så smal en direktion.

»Der er brug for enten en bredere direktion, der passer bedre til vore fagområder, eller at føre den administrative ledelse ned til fagforvaltninger og chefer i en mere tværgående ledelsesstruktur. Vi har brug for samarbejde i stedet for fratrædelsesordninger. Det bliver antagelig en opgave, der må vente til den ny kommunalbestyrelse,« siger mads Nikolajsen, der har sæde i økonomiudvalget, men ikke genopstiller ved kommunalvalget til november.

Lars Kirkegaard nåëde ikke at passere to års dagen for sin ansættelse i Norddjurs.

Det var 25. juni 2019, kommunalbestyrelsen ansatte ham som den sidste del i en trekløver-direktion - efter en indstilling fra et enstemmigt ansættelsesudvalg.

Lars Kirkegaard, som er uddannet revisor og fagligt funderet indenfor økonomiområdet, kom fra en stilling som administrationschef på Regionshospitalet i Randers. Inden da var han blandt andet stabschef i Social, Sundhed og Beskæftigelse i Herning Kommune og forvaltningschef i Aaskov Kommune, inden han blev direktør i Skanderborg Kommune. Her havde han gennem syv år Ældre og Handicap og Kultur og Sundhed som særlige ansvarsområder.

Stor erfaring

Jan Petersen, S-borgmester i Norddjurs Kommune, hæftede sig ved ansættelsen sig blandt andet ved Lars Kirkegaards erfaring med politisk betjening og stærke faglighed indenfor økonomiområdet.

»Lars har været økonomiansvarlig på flere ledelsesniveauer, og har både viden og erfaring indenfor feltet. Det er noget, vi har lagt vægt på i ansættelsesudvalget. En stabil økonomi er det fundament, Norddjurs skal hvile på, og som er en forudsætning for, at vi kan udvikle os,« sagde han.

Kommunaldirektør Christian Bertelsen glædede sig til samarbejdet med Lars Kirkegaard.

»Lars har erfaring indenfor en række borgernære områder, økonomi og ledelse. Det bliver værdifuldt, når vi skal arbejde videre med at implementere og forankre fællesforvaltningen i organisationen. Jeg glæder mig til at byde Lars velkommen og bl.a. samarbejde med ham om vores igangværende udviklingsarbejde, som skal føre til et nyt organisations-og ledelseskodeks under overskriften ”Vores Norddjurs”,« sagde kommunaldirektøren.

For Lars Kirkegaard var det blandt andet Norddjurs Kommunes udviklingsdagsordener og tværgående samarbejdsform, som motiverede ham til at søge stillingen. Han glædede sig til at begynde i sit nye job.

»Nu skal jeg ind i organisationen, lære den og dens mennesker og samarbejdspartnere at kende og sørge for, at fællesforvaltningen kommer rigtig godt fra start og forankres i organisationen. Jeg glæder mig meget til at bidrage til Norddjurs’ fortsatte udvikling,« sagde han.

Fyret tidligere

Men det blev ikke til to års ansættelse i Norddjurs for Lars Kirkegaard.

Ved ansættelsen i Norddjurs nævnte kommunen intet om, at Lars Kirkegaard inden sit job på sygehuset i Randers efter at have været direktør i Skanderborg Kommune gennem syv år med områderne Ældre og Handicap og Kultur og Sundhed som særlige ansvarsområder, var blevet fritstillet og fyret med omgående virkning.

»Parterne ser forskelligt på udviklingen inden for direktørens område«, lød den kortfattede officielle melding.

Avisen har forsøgt at kontakte Lars Kirkegaard med tilbud om at kommentere på fyringen i Norddjurs, men han er ikke vendt tilbage.

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.