Dansk Folkeparti vil sende unge og soundbokse til Eskelunden i shuttlebusser

Flere partier ønsker at stramme reglerne for musik i parker. DF ønsker de festende unge helt væk.

Artiklens øverste billede
Unge fester i Botanisk Have i Aarhus tilbage i august. Foto: Philip Davali/EB

»Vi vil gerne forbyde det her i alle vores offentlige arealer. Så kan vi sætte shuttlebusser ind, og så kan de tage ud på Eskelunden, hvor de kan spille ind i hovedet af hinanden, alt det de vil. Det er det, den park er beregnet til, og jo før jo bedre. Vi kan simpelthen ikke være det bekendt hen over sommeren.«

Retorikken i byrådssalen tirsdag aften var hård. Flere byrådsmedlemmer, inklusive Dansk Folkepartis Jette Skive med det ovenstående citat, tordnede mod de unges brug af soundbokse og høj musik i byens parkarealer.

Dagen derpå er Jette Skive stadig tilhænger af at sende de unge til Eskelunden.

Vil du uddybe for mig, hvad tanken bag forslaget er?

»Vi har en park derude, som er beregnet til støj, larm, musik og unge mennesker. Derfor vil vi, hvis der er godt vejr, lave nogle tidspunkter, hvor der sendes nogle shuttlebusser derud, så de unge mennesker kan sidde derude og hygge sig og have det rart, uden at genere andre mennesker,« siger Jette Skive.

Det skulle simpelthen forbydes. Jeg synes, det er forkasteligt, at man kan larme fra 11 om formiddagen til otte om aftenen, fuldstændig uhæmmet

Jette Skive (DF), rådmand for Sundhed og Omsorg

Så er der jo praktikken i det hele. Vil de unge så kunne køre med busserne gratis?

»Det er noget, Teknik og Miljø og de andre må finde ud af. Jeg kommer med forslaget, og ellers må folk betale for deres egen billet. Værre kan det jo ikke gå.«

Tror du personligt, at de unge vil have lyst til at tage en shuttlebus ud til Eskelunden?

»Det ved jeg ikke, men hvis det blev forbudt at have soundbokse i parkerne, som jeg meget gerne ville gøre det, så havde de jo ikke andre muligheder. Det skulle simpelthen forbydes. Jeg synes, det er forkasteligt, at man kan larme fra 11 om formiddagen til otte om aftenen, fuldstændig uhæmmet og uden at tænke på andre end sig selv,« siger Jette Skive om forslaget i byrådssalen.

Partier klar til at stramme

Flere partier meldte sig i byrådsdebatten klar til at stramme reglerne yderligere mod de unges brug af elektronisk forstærket musik. SF’s Jan Ravn meddelte i salen, at SF er klar til yderligere indgreb. Det er en balance, men i SF er man kommet frem til, at musik generelt ikke er okay i parker med beboelse i nærheden.

Vi kommer ikke til at gøre alle tilfredse. Vi skal være her allesammen

Bünyamin Simsek (V), rådmand for Teknik og Miljø

»Vi kan ikke leve med, at folk i adskillige uger allerede nu, og formentlig hen over hele sommerferien frem til oktober, skal leve i støjinferno. Derfor bliver vi nødt til at tage nogle skridt, der er væsentlig mere aggressive end det, vi har gjort indtil videre,« sagde Jan Ravn i byrådssalen tirsdag aften.

Forslaget og debatten om yderligere stramninger var rejst af Viggo Jonasen fra Enhedslisten og løsgængeren Dorthe Borgkvist.

Rådmand Bünyamin Simsek (V) kunne ikke selv anbefale at skride yderligere ind. I stedet mente han, at man skal se det første forbud an, før man skrider yderligere ind.

De unges behov

Rådmand Bünyamin Simsek har dog en stor forståelse for de unge, der ifølge ham har været igennem en hård tid med restriktioner.

»En ting er klokkeklart, vi kommer ikke til at gøre alle tilfredse. Vi skal være her allesammen, og jeg har stor sympati for, at de unge har levet et helt andet liv, end vi har måtte leve i vores ungdom. De har et behov, og det skal også tilgodeses,« sagde han.

Rådmand Bünyamin Simsek, borgmester Jacob Bundsgaard og Østjyllands Politi har i længere tid haft en dialog angående støjproblematikken. Mens Steen Bording Andersen og Socialdemokratiet ønsker at fortsætte dialogen og se tiden an, vil Dansk Folkepartis Jette Skive gerne have gjort noget hurtigt og inden sommerferien.

»Folk, der bor i nærheden af vores parker, har valgt at bo et sted, hvor der er grønt, og der er kønt. De bliver tvangsindlagt til at høre på det her tæppebankermusik fra morgen til aften. Det kan vi simpelthen ikke byde dem,« sagde hun på byrådsmødet.

Forslaget om yderligere stramninger blev sendt til behandling i Teknisk Udvalg, og efter ønske fra flere af politikerne skal det behandles inden sommerferien.

Det taler Aarhus om lige nu. Modtag vores daglige nyhedsbreve for at blive opdateret på de væsentligste nyheder. Klik her, indtast din mailadresse, find Aarhus på listen og tilmeld dig.

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.