Højhuset på Mindet 6 vedtaget i Aarhus Byråd
Efter flere års debat er det blevet vedtaget, at der skal bygges et højhus på Mindet 6 i Aarhus.
Aarhus får et højhus på havnen.
Det er tirsdag blevet afgjort, efter godt og vel en times debat i Aarhus Byråd om den endelige vedtagelse af Ejendomsselskabet Olav de Lindes meget omdiskuterede højhusprojekt på Mindet 6.
Et flertal bestående af Socialdemokratiet, De Konservative, Radikale Venstre, Dansk Folkeparti og Venstre på nær Heidi Bank stemte for, og dermed er vejen banet for det, der bliver byens højeste hus samt forventes at kunne være hjemsted for over 2.000 arbejdspladser.
»Vi er stolte over, at vi kan levere noget, som ingen andre byer kan. Et stort højhus med 2.000 til 2.500 arbejdspladers, som kan tiltrække nationale og måske også internationale arbejdspladser. Det har vi brug for,« lød det blandt andet fra Socialdemokratiets Steen Bording Andersen (S), da han oplyste, at partiet kunne tiltræde forslaget, efter bygherre Olav de Linde for nylig fremlagde et nyt forslag til højhuset og det nærliggende p-hus.
I det reduceres højhuset med syv meter til 139 meter, imens der bliver taget en etage af p-huset.
Hos Venstre var der på dagens byrådsmøde også glæde over udsigten til det nye højhus, hvor Gert Bjerregaard dog gjorde det klart, at han i modsætning til Socialdemokratiet gerne så højhuset få planens oprindelige højde på 146 meter.
»Man vælger for måske at signalere, at vi lytter i alle tilfælde på borgerne og inddrager, at skære syv meter af, og så siger man, at man har lyttet. Det er en symbolsk handling,« lød det fra Gert Bjerregaard (V), før han fortsatte:
»Nuvel, det er fint. Nu har vi en aftale, og det vigtige er, at vi kan bøje os mod hinanden, og vi kan få skabt en løsning, hvor der også ligger et solidt flertal bag.«
Hverken Enhedslisten eller SF kunne tiltræde beslutningen, og begge partier foreslog i øvrigt, at det ville være på sin plads at afholde et borgermøde, før byrådet besluttede at vedtage projektet.
»Det er i 11. time, at vi kommer med det her forslag - det anerkender jeg fuldt ud. Vi havde håbet på, at vi kunne blive enige om det,« fortalte SF’s Jan Ravn Christiansen omkring afholdelsen af et borgermøde.
Det kunne byrådets partier dog ikke, og dermed blev projektet vedtaget.