V-folketingskandidat: Nej tak til at samle alt i få store enheder
Jens Kloppenborg-Skrumsager benyttede sig jomfrutale til Venstres medlemmer på Djursland til at slå fast, at Venstre bærer et stort ansvar for den ubalance, som årtiers centralisering af Danmark har medført.

»Jeg betragter mig som en klassisk liberal venstremand, der ikke svæver oppe i de tynde teoretiske luftlag, men derimod har begge fødder plantet solidt på jorden.«
»Jeg abonnerer på en nødvendig og stram udlændingepolitik, jeg anser dansk medlemskab af EU som både nødvendigt og vigtigt. Alternativet kan vi ikke byde vores børn og børnebørn.«
»Jeg anser det for vigtigt, at vi til stadighed fører en ansvarlig økonomisk politik, arbejder for lavere skatter især på arbejde, og at Venstre altid skal være partiet, der sikrer de nødvendige reformer af vort samfund, så vores børn og børnebørn også kan nyde frugten af velstand og frihed.«
Tre politiske statements, som Venstres nye folketingskandidat på Djursland, Jens Kloppenborg-Skrumsager, afsluttede sin tale med onsdag i sidste uge i Kolind+, hvor 30 lokale Venstre medlemmer var mødt op for at hilse på og lytte til Britt Bagers arvtager.
Samt selvfølgelig konfirmere hans folketingskandidatur formelt. Det skete uden dikkedarer.
Venstre bærer et enormt medansvar som reformer af vores uddannelsessektor, vort politi, sundhedsvæsen, retsvæsen, kommuner, amter – og jeg kunne fortsætte længe – har skabt, begyndte vi en udflytning af statslige arbejdspladser fra hovedstaden og ud til resten af landet
Centraliseringen
Jens Kloppenborg-Skrumsager benyttede sin taletid til både at præsentere sig, tale aktuel landspolitik og komme med sit syn på et par konkrete lokalpolitiske temaer.
Han måtte således krybe til korset og erkende, at »Venstre bærer et enormt medansvar som reformer af vores uddannelsessektor, vort politi, sundhedsvæsen, retsvæsen, kommuner, amter – og jeg kunne fortsætte længe – har skabt, begyndte vi en udflytning af statslige arbejdspladser fra hovedstaden og ud til resten af landet.«
»I erkendelse af at Venstre bærer et enormt medansvar som reformer af vores uddannelsessektor, vort politi, sundhedsvæsen, retsvæsen, kommuner, amter – og jeg kunne fortsætte længe – har skabt, begyndte vi en udflytning af statslige arbejdspladser fra hovedstaden og ud til resten af landet.
Ikke alt sammen har været lige smart grebet an, fordi det skulle ske over hals og hoved, da vi ikke anede om en socialdemokratisk regering efter os ville tilbagerulle det hele. Men det var og er nødvendigt, og idéen lever videre og nu også med uddannelsespladser, der skal udflyttes,« forklarede folketingskandidaten med et hip til det Socialdemokratiet, som han tydeligvis ser som hovedmodstanderen i landspolitik. Mette Frederiksen-regeringen er den venstreorienterede S-regering siden Anker Jørgensen-regeringerne i 1970’erne, lod han forstå.
Store enheder har aldrig været hans kop te. Skræmmeeksemplet har for Jens Kloppenborg-Skrumsager været Politireformen.
»Lad os bare tage politireformen, ja det er sket på vores vagt – jeg skal gerne være den første til at sige som den lille dreng i eventyret om Kejserens nye klæder, at politimesteren har jo ikke noget tøj har på.
At læse Rigspolitichefens årlige beretning om rigets og politiets tilstand – det er som at læse et eventyr – men som vi alle ved om eventyrer, så er det langt fra det hele der holder.«
Jens Kloppenborg-Skrumsager vil derfor have politiet »tilbage i øjenhøjde med befolkningen.«
»Dette kræver flere betjente, da den grænseløse kriminalitet, som Rigspolitiet tager sig af, desværre også har kronede dage, også her må vi imødese en opprioritering.«
Motorvej og Mols
Venstres nye folketingskandidat er sig tydelig bevidst om, at enhver politisk tale i Venstre også skal indeholde noget om infrastruktur.
Et uopslideligt tema, som altid har været en kioskbasker i en politisk forsamling.
Derfor forsikrede han da også de fremmødte, at Djurslandsmotorvejen selvfølgelig skal føres helt ud til Grenaa Havn, og så skal der sparkes yderligere gang i Molslinjens sejladser fra Ebeltoft.
»Eneste rigtige løsning er at få den motorvej ført frem til Grenå, hvor bl.a. havnetrafikken med sværd transport fra Sverige kalder på en bedre løsning. Hvis vi har de trafikale forhold ud til Djursland i orden, så er der mange positive ting der derefter kommer mere af sig selv. Men det kræver en insisterende tilgang til sagen, begyndende i Venstre,« forsikrede Jens Kloppenborg-Skrumsager.
Han har sommerhus på Helgenæs, så han kender til Molslinjens annullering af Ebeltoft udenfor sommerperioden.
»Jeg mener godt, at vi ud fra et regionalt perspektiv kan arbejde for en fremtidig bedre betjening af Molslinjen til Ebeltoft. Færgerne er der, anlægget er der, det er bare et spørgsmål om, at staten indgår en aftale med Molslinjen, fordi Mols også er hægtet på samfundet, og samfundet kan ikke leve med, at Mols bliver hægtet af.«