Pavillon 5: De 30 mio. kr. er ikke øremærket til skole

Beløbet, der er afsat til indvending renovering af Pavillon 5 på Sølund, følger ikke automatisk med, hvis skolen flyttes til en alternativ placering.

Artiklens øverste billede
Findes der en alternativ placering til Hørningskolen står flere andre institutioner og foreninger i kø for at komme under tag i Pavillon 5. Arkivfoto: Claus Sonne

Undervisnings- og Børneudvalget besluttede på sit seneste møde at bede administrationen om at se på alternative muligheder for en placering af Hørningskolen. Det sker efter at NERD Architects i en helhedsanalyse konkluderede, at en flytning til Pavillon 5 bliver både dyrt og problematisk.

Skolens bestyrelsesformand, Louis Waagner, har efterfølgende til UgeBladet forklaret, at forældrene, hvoraf flere er meget kritiske overfor netop Pavillon 5, er glade for næsten alle alternative placeringer, så længe de er i ét plan.

Hun peger dog samtidig på, at det i forældrenes optik ville være et drømmescenarie, hvis de 30 mio. kr., der er afsat til indvendig renovering af Pavillon 5, i stedet blev brugt til at bygge en ny skole.

Pengene følger ikke skolen

De 30 mio. kr. er imidlertid ikke øremærket Hørningskolen. De penge er sat af under den forudsætning, at det er netop Pavillon 5, skolen flytter til.

Forklaringen kommer her. I forbindelse med budgetaftalen for 2020 vedtog byrådet en visionsplan for udviklingen af Sølund under overskriften: Sølund som et center for ’mennesker møder mennesker’.

Uanset hvem der flytter ind, skal pavillonen gøres i stand til dem. Er det Hørningskolen, der flytter ind, er der sat 30 mio. kr. af. Er det i stedet eksempelvis Kompetencecenteret, så vil beløbet være et andet

Anne Heeager (B)

I den forbindelse blev der nedsat en arbejdsgruppe under økonomiudvalget. En af de opgaver, udvalget blandt andet har arbejdet med, er, hvordan de gamle pavilloner kan udnyttes bedst muligt til at skabe liv i landsbyen.

»De 30 mio. kr. kommer af, at der jo ligger en politisk beslutning om, at man vil bevare de gamle bygninger - at der skal liv ind i dem igen,« forklarer Anne Heeager (B), der er medlem af arbejdsgruppen.

Anne Heeager (B) er sammen med Frands Fischer, Anders Laugesen (V), Thomas Cordtz (C) med i den arbejdsgruppe under Økonomiudvalget, der er nedsat for at se på udviklingen af Sølund. Pressefoto

Og der har allerede undervejs i arbejdet været spændende dialoger med flere forskellige aktører om at flytte ind i Pavillon 5. Blandt dem er ifølge Anne Heeager Kompetencecenteret og Kulturskolen, og der har også været bud efter Pavillon 5 som et frivillighedshus.

»Uanset hvem der flytter ind, skal pavillonen gøres i stand til dem. Er det Hørningskolen, der flytter ind, er der sat 30 mio. kr. af. Er det i stedet eksempelvis Kompetencecenteret, så vil beløbet være et andet. Så de 30 mio. kr. er sat af til Hørningskolen, hvis den flytter ind i Pavillon 5. Skal vi finde en anden løsning på en placering af skolen, så kan vi ikke bare tage de 30 mio. kr. ud og ”flytte” med over i den alternative placering,« uddyber hun og tilføjer, at hun ikke umiddelbart tror, en ny skole ville kunne holdes indenfor en ramme på 30 mio. kr.

Pavillon 5 stadig i spil

Selvom administrationen ser på alternative placeringer, er byrødderne i Undervisnings- og Børneudvalget langt fra overbeviste om, at Pavillon 5 skal droppes.

Både udvalgets formand, Trine Frengler (S) og næstformand Søren Erik Pedersen har givet udtryk for, at de stadig ser mange gevinster i en flytning af Hørningskolen til Pavillon 5, og at udfordringerne kan minimeres for eksempel ved at bygge til, så skolen får et areal i et plan, der er større end det, den har i dag.

»Jeg tror stadig på, at det kan blive rigtig godt. Der er et kæmpepotentiale, Hørningskolen kan udnytte på Sølund, og der er flere andre brugere af pavillonerne, der allerede har rakt hånden ud til et samarbejde. Men med udsigten til at det vil løbe op i over 40 mio. kr., så er det klart, det ikke er noget vi gør, med mindre det er en langtidsholdbar løsning,« understreger hun.

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.