Benno Blæsild stiller op for Venstre til kommunalvalget

Der er behov for at lægge regnearkene væk og begynde at kigge individuelt på borgerne, mener den nyslåede kandidat.

Artiklens øverste billede
65-årige Benno Blæsild er kandidat for Venstre til kommunalvalget. Hans ambition er at gøre Norddjurs til en 'væredygtig' kommune. Foto: Simon Carlson

I november i år er der kommunalvalg, og i kampen for at tippe magtbalancen er Venstre i Norddjurs nu klar med en markant kandidat.

Det er tidligere museumsinspektør i Den Gamle By og direktør for Fregatten Jylland Benno Blæsild, som stiller op for Venstre.

Det er første gang, Benno Blæsild aktivt går ind i politik, og han har da heller ikke været medlem af partiet indtil for nylig.

Det er blandt andet det seneste år i coronaens tegn og de dertilhørende restriktioner, som har fået ham til overveje en rolle som politiker.

»Det er en beslutning, der har modnet gennem lang tid. Der kunne være flere partier, som kunne være en mulighed, men corona-perioden har skærpet min opmærksomhed på, at jeg er liberal. Det handler blandt om, at jeg har set en regering, som har vist rettidig omhu i forhold til at indføre restriktioner, men når vi skal tilbage til normale tilstande, skal man være anderledes oppe på lakridserne. Det er lettere at indføre kontrol end at afvikle den, og nu skal der være plads til at være individuelle mennesker igen. Det er faktisk den vigtigste grund,« forklarer Benno Blæsild sin beslutning.

Syv på listen

Han havde således fået sin indmeldelse i Venstre i orden, da der i mandags var opstillingsmøde i Venstres Norddjurs Vest Vælgerforening.


Vil du hver dag modtage de væsentligste nyheder fra Norddjurs direkte i din indbakke? Tilmeld dig gratis Lokalavisen Norddjurs' nyhedsbrev - klik her, indtast din mailadresse, find Norddjurs på listen og tryk tilmeld.
d

Her blev Benno Blæsild valgt ind som nummer tre i Norddjurs Vest, og han bliver nummer syv på partiets samlede liste til valget i november.

Bevar forskelligheder

Han bor til daglig i Allingåbro, hvor han er formand for borgerforeningen. Han lægger da heller ikke skjul på, at det er den vestlige del af Norddjurs Kommune, han hovedsageligt vil arbejde for. Dog i det perspektiv, at området er en del af helheden, men netop derfor er der behov for, at sammenhængskraften i hele kommunen er bedre, mener Benno Blæsild.

Infrastrukturen i Norddjurs er ikke bygget til nutiden. Den er skabt i enevældens tid.

Benno Blæsild, kandidat for Venstre

Han noterer sig, at de seneste otte år ind imellem har budt på store vanskeligheder i Norddjurs. Særligt i indeværende valgperiode har der blandt andet været stor uro på skoleområdet, og der er behov for at tænke anderledes, vurderer Benno Blæsild.

»Vi har været igennem en hård tur i Norddjurs. Det er selvfølgelig nødvendigt, at skolerne økonomisk hænger sammen, og det sætter naturligvis nogle grænser for skolestrukturen, men der dukker også nogle andre problemer op, når skolerne bliver for store. Jeg synes, det er på tide at lægge regnearkene til side og i stedet kigge på de mennesker, der bor i de forskellige områder,« siger Benno Blæsild og uddyber:

»Jeg ser jo gerne lidt tilbage i tiden, og her i området (vestlige del af Norddjurs, red.) har vi nogle bysamfund, der har levet side om side med alle deres forskelligheder i 1000 år. De forskelligheder i lokalområderne eksisterer stadigvæk, og dem synes jeg, vi skal kæmpe for at bevare.«

Forældet infrastruktur

For at det skal kunne lade sig gøre, er der behov for at se nærmere på, hvilke muligheder borgerne i lokalområdet har for at færdes til de kommunale institutioner i den vestlige del.

Infrastrukturen lader således meget tilbage at ønske, og det skaber problematikker i forhold til både de nuværende og potentielle kommende borgere, mener Benno Blæsild.

»Infrastrukturen i Norddjurs er ikke bygget til nutiden. Den er skabt i enevældens tid, og jeg tænker, at man bør se på trafikmønstret for at finde ud af, om vejene fører de rigtige steder hen. Vi er glade for, at der er en centerby i vest, men det nytter ikke noget, at man skal køre flere kilometer i den gale retning, hvis man for eksempel skal fra Vivild til Auning. Man kunne måske skabe nogle mere direkte veje i stedet for at køre i hid og did,« bemærker Benno Blæsild, der vurderer, at det vil give en bedre grobund til fremtidens befolkningsvækst i kommunen.

»Grenaa er centeret for kommunen, men ligesom hovedstaden er den også placeret ude i det østlige hjørne. Man bliver nødt til at se på, at arbejdspladserne for os, der bor i vest, ikke nødvendigvis ligger i Grenaa, men i højere grad i Aarhus og Randers. I forhold til afstanden tager det bare alt for lang tid at komme til for eksempel Aarhus, og det går ud over muligheden for købe hus her i området. Vi har ekstreme herlighedssider i Norddjurs, men det kan være svært at få del i dem, når man ikke kan låne til et hus, fordi banken hellere ser, at man kigger mod Hornslet. Det er for at udvikle kvaliteterne i vores område, at jeg går ind i politik,« konstaterer Benno Blæsild.

Kommunalvalget 2021 afvikles 16. november.

Hov, det her indhold benytter cookies

På denne plads ville vi rigtig gerne have vist dig indholdet, men det kan vi desværre ikke, da du har fravalgt cookies. Vil du se indholdet skal du acceptere Marketing og Statistik, det gør du her: opdater dit samtykke.Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.