Tvivl om der kommer flere lærerstillinger til Syddjurs

Ikke sikkert der kommer flere lærerstillinger i Syddjurs i 2022 på trods af, at et folketingsflertal har besluttet at styrke folkeskolerne

Artiklens øverste billede
Kirstine Bille, udvalgsformand for FI-udvalget, Arkivfoto

Regeringen og aftalepartierne bag finansloven for 2020, Socialistisk Folkeparti, Radikale Venstre, Enhedslisten og Alternativet, har besluttet at styrke folkeskolen.

Derfor har regeringen og aftalepartierne på finansloven for 2020 afsat 275 millioner kroner i 2020, 400 mio. kr. i 2021, 550 mio. kr. i 2022 og 807 mio. kr. fra 2023 og frem.

Den 20. maj 2021 besluttede de omtalte partier, at de afsatte midler fra 2022 og frem udmøntes til landets 98 kommuner via bloktilskuddet med det formål, at tilskuddene anvendes til ansættelse af flere lærere i folkeskolen. Det sikrer, at millionerne hurtigere bliver omsat til praksis, som giver kommunerne frihed til – i samarbejde med skolerne – lokalt at prioritere midlerne til forskellige tiltag som tolærerordninger, inklusion, turboforløb og mindre klasser.

Men er det nu også rigtigt?

Hvor mange millioner tilgår Syddjurs Kommune? Hvad er strømpilen? Hvad giver det af nye lærestillinger?

Per Viggo Larsen, Børn og Læringschef, på dansk skolechef, i Syddjurs Kommune, siger:

»Midlerne er i 2020 og 2021 udmøntet som projektmidler. I 2021 fik Syddjurs Kommune 3.026.000 kroner.
Den nye aftale betyder, at midlerne fra 2022 kommer som bloktilskud og indarbejdes i tildelingsmodellen (den økonomiske model som hver skole i Syddjurs får tildelt penge efter, red.). Beløbene for 2022 og frem er ikke meldt ud endnu.
Hvis Syddjurs Kommunes andel er den samme, så forventer vi et beløb på omkring 4 mio. kroner i 2022.
Midlerne kan i 2021 omsættes til 5-6 lærerstillinger samlet set på tværs af skolerne. Så midlerne forventes økonomisk at kunne dække 7-8 lærerstillinger i 2022.«

»Midlerne er afsat til ekstra lærere, men om og i hvilken grad, der kommer flere lærere afhænger samlet set af det samlede budget for 2022.«

Hen til kommoden...

Det sidste er interessant. Lokalavisen har spurgt formand for Udvalget for familie og institutioner, Kirstine Bille (SF), hvorfor der er tvivl om de bevilgede penge ikke omsættes til flere lærerstillinger i 2022?

»Det skal de principielt også, selvfølgelig skal de det, men vi har igen at gøre med et eksempel på, at man på et område bevilger flere penge til kommunerne fra Folketingets side med den ene hånd for så at fjerne dem med den anden hånd. Når jeg siger sådan, så skyldes det, at den aftale, der netop er indgået mellem regeringen og Kommunernes Landsforening for 2022 er meget stram, og vi kan se, at der kommer en såkaldt Midtvejsregulering (af hver kommunes økonomi, red.), som vil belaste Syddjurs Kommunes økonomi og tvinge os til at tænke os om. Derfor svarer skolechefen, som han gør,» siger Kirstine Bille.


Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.