STU: Salg af brænde giver et afkast på 3.500 kroner til Strandbakkehuset

Trods en varm sommer har mange mennesker i primært sommerhusområdet ved Følle taget godt imod et godt tænkt tilbud fra STU Syddjurs om køb af poser med brænde til måske en hyggelig aften foran pejsen senere på sæsonen. Overskuddet går helt og holdent til det nye børne- og ungehospice.

Artiklens øverste billede
Stolte STU-elever for an et af de brændeskure - fyldt med poser med brænde - som man har kunnet beundre i sommerens løb ved bl.a. sommerhusområdet i Følle.

STU Syddjurs søsatte før sommerferien et projekt med at bygge brændeskure, producere brænde i sække og sælge disse i lokalområdet, primært i sommerhusområderne.

Overskuddet ved salget var på forhånd aftalt til at skulle komme Strandbakkehuset, det nye børne- og ungehospice i Rønde, til gode.

»Salget er faktisk gået over al forventning,« fortæller Troels Grønhøj Jensen, daglig leder af STU Syddjurs, der siden 1. august 2011 har holdt til i lokaler på Lerbakken 1 i Følle.

Hen over sommeren, trods varme og godt vejr, er der solgt 150 sække med brænde a’ 25 kroner.

»Det betyder, at vi lige nu kan levere en donation på 3.500 kroner til Strandbakkehuset,« siger en glad Troels Grønhøj Jensen, der ikke mindst er stolt på de unge STU’eres vegne.

Projektet er bundet op på tillid til køberne, som har skullet betale med mobilepay, når de har hentet en pakke i et af de opstillede brændeskure ude i samfundet.

»Umiddelbart viser en gennemgang af indbetalinger, at der er en meget høj grad af ansvarlighed og et meget lille svind, og det er rart at kunne konstatere, når vi har med selvbetjening at gøre. Der betales altså flittigt til det gode formål,« lyder det fra STU-lederen, der også hilser masser de mange gode vibes, der er blevet STU til del fra beboerne i sommerhusområderne.

»Vi har fået yderst positiv respons for projektet og gode meldinger fra beboerne i det lokale sommerhusområde.«

STU leder Troels Grønhøj Jensen foran et fyldt brændeskur. Foto: Lars Norman Thomsen

16-25 år

Målgruppen for STU er unge mellem 16 og 25 år, som på grund af en fysisk eller psykisk funktionsnedsættelse ikke kan gennemføre en ungdomsuddannelse på normale vilkår, selvom de får specialpædagogisk støtte. Denne målgruppe har et retskrav på at få tilbudt en ungdomsuddannelse for unge med særlige behov (STU).

Uddannelsen har til formål, at de unge opnår personlige, sociale og faglige kompetencer til en så selvstændig og aktiv deltagelse i voksenlivet som muligt og eventuelt til videre uddannelse og beskæftigelse.

Syddjurs Kommune solgte 1. januar 2016 bygningen på Lerbakken, hvor STU har base, til naboen PR electronics A/S. Siden da har kommunen lejet bygningerne.

Den nuværende lejeaftale med PR electronics A/S udløber 1. august 2023. Meldingen fra PR electronics A/S er, at man selv har behov for at kunne råde over grunden.

Flytning til Mørke

Derfor arbejdes der i øjeblikket på at flytte STU Syddjurs til Mørke, hvor Firkløverskolens bygninger står parate til at huse de over 30 STU-elever og personalet. Elevtallet kan svinge fra år til år og i løbet af et år.

Syddjurs ejer grunden, hvorpå Firkløverskolens nu tomme bygninger står. Dem købte Syddjurs Kommune af Randers Kommune, da Mørke afdelingen lukkede ned.

Mulighederne for at rumme STU Syddjurs i bygningerne i Mørke er blevet undersøgt af kommunens Team Ejendomme, og det vurderes, at bygningerne efter en ombygning, hvor der tilføres et værksted, vil kunne imødekomme behovene hos STU Syddjurs. Ved opførelse af cirka 200 kvadratmeter værksted vil det samlede areal på Firkløverskolen være cirka 1.387 kvadratmeter.

På Lerbakken har STU Syddjurs omtrent 1.450 kvadratmeter at gøre godt med.

Team Ejendomme vurderede tidligere på året, at udgifterne til renovering, ombygninger og et nyt værksted vil udgøre omkring 5 mio. kroner.

Flytningen fra Rønde til Mørke bliver naturligvis et tema under de kommende budgetforhandlinger, hvor der i direktionens netop udgivne budgetkatalog optræder en såkaldt anlægs-blok på 6.5 mio. kroner til at klargøre de tidligere Firkløverskolen lokaler for , så kan huse STU Syddjurs.

Allerede i løbet af 2022 helst - noteres det i budgetkataloget.

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.