Mr. Hadsten: Disse fem steder kan der bygges plejecenter i midtbyen

Der findes flere steder, hvor der kan bygges plejecenter og ældreboliger i centrum af Hadsten, mener Gregers Petersen.

Artiklens øverste billede
Lilleåparken er nævnt som en alternativ og mere bynær placering af plejecenter i Hadsten, og Lilleåparken er et af fem steder i midtbyen, hvor der ifølge Gregers Petersen kan bygges plejecenter og ældreboliger. Foto: Jeppe Rafn

Gregers Petersen, af mange kendt som Mr. Hadsten, blander sig i debatten om placeringen af det kommende plejecenter og ældreboliger i Hadsten. Han mener ikke, at den planlagte placering i udkanten af byen ved Botilbud Elbæk er velegnet.

»Jeg synes, det skal ligge i midtbyen og ikke ved siden af handicapboligerne ved Hadbjergvej, der ligner barakker og er en øjebæ for Hadsten,« siger Gregers Petersen.

Han har arbejdet med et boligprojekt i midtbyen, hvor det væltede ind med interesserede, fortrinsvis ældre borgere, der ville sælge deres hus og flytte ind i midtbyen.

»Jeg synes, man skal bygge en kombination af plejecenter og ældreboliger, så når man ikke længere kan holde til at bo i en ældrebolig, kan man flytte ’hen ad gangen’ i en plejebolig,« siger Gregers Petersen.

Ifølge ham bør midtbyens befolkning være en blanding af borgere i forskellige aldre, og de ældre vil være med til at skabe liv i gaden og bidrage med lidt handel i butikkerne, ligesom de kommer tæt på sundhedstilbud, kulturlivet og sognegården, som de benytter meget.

Gregers Petersen mener, at der er flere gode steder i midtbyen, hvor der kan bygges plejecenter og ældreboliger. Helt konkret peger han på fem mulige placeringer.

Alle fem placeringer er brugbare, og jeg vil opfordre til at samarbejde med den lokale boligforening, Hadsten Boligforening, som har en lang venteliste og laver pænt byggeri, der falder ind i en stationsby

Gregers Petersen, Hadsten

1. Lilleåparken

I forbindelse med Kulturby Aarhus 2017 arbejdede Gregers Petersen på et boligprojekt i Lilleåparken, som dog ikke blev til noget. Her vil der ifølge ham kunne bygges 50 lejligheder i to etager eller 80 lejligheder i tre etager tæt ved butikker, kulturtilbud og sundhedstilbud, og der vil stadigvæk være en park og et grønt område, fortæller idémanden. Han forestiller sig, at plejecentret kunne ligge ud mod Ågade.

Byggeri i Lilleåparken. Illustration: Brank Brandenburg Arkitektur


2. Stationsstræde

Også her har Mr. Hadsten tidligere (før finanskrisen) udviklet et boligprojekt i op til fem etager ved den nuværende Netto-butik, og der skulle bygges en bro over jernbanen til Sundhedshuset for at få byen til at hænge bedre sammen. Planen var at lave parkeringshus i bunden af byggeriet, der også skulle rumme for eksempel et supermarked.

»Her kan Føtex eller Kvickly flytte ind og få mere plads, og der vil være plads til både boligforening, ejerlejligheder og plejecenter,« siger Gregers Petersen.

3. Realskolegrunden, Kirkevej 8

»Her planlægger man et byggeri i 5-6 etager, men borgerne er modstander af byggeri i den højde. Det vil dog være et rigtigt godt sted at bygge ældreboliger og plejecenter, og hvis man bygger det i 2-4 etager på den skrånende grund, vil det falde godt ind i området,« mener Gregers Petersen.

Den tidligere realskole blev senest anvendt til ungdomsklub og børnehave, inden en voldsom brand i 2013 ødelagde den historiske bygning.

Realskolegrunden på Kirkevej. Illustration fra lokalplan, Favrskov Kommune.4. Stationshusene

Grunden øst for Skanderborgvej og syd for jernbanen er et sumpområde, men det vil ifølge Gregers Petersen være et fantastisk idyllisk sted at bygge ned til Lilleåen.

»Her kan man bygge i højden uden at genere nogen som helst. Man kan for eksempel lave højhuse helt oppe ved jernbanen og ældreboliger i en park ned til åen,« siger Gregers Petersen.

Højhus ved stationen i Hadsten. Illustration: Brank Brandenburg Arkitektur


5. Gadeberggrunden ved Østervangsvej

Ved det nuværende plejecenter er der en grund, som godt nok ikke er kommunalt ejet, men som vil være velegnet til formålet, mener Gregers Petersen, der for nogle år siden var involveret i et boligprojekt på stedet sammen med andre iværksættere.

Brugbare placeringer

»Alle fem placeringer er brugbare, og jeg vil opfordre til at samarbejde med den lokale boligforening, Hadsten Boligforening, som har en lang venteliste og laver pænt byggeri, der falder ind i en stationsby,« siger Gregers Petersen og tilføjer:

»Vi mangler almene boliger i midtbyen i Hadsten, så vi kan få en bredere sammensætning af befolkningen i byen.«


Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.