Syv dage i madens tegn

Mandag 9. august lyder startskuddet til Food Week i Aarhus.

Artiklens øverste billede

Nordens største madfestival løber af stablen 9.-15. august rundt i hele Aarhus, hvor byens overflod af gastronomiske stjerner og inspirerende madhåndværkere hyldes. Oplandets dygtige landmænd og producenter sikrer, at vi kan købe gode, lokale og friske produkter direkte fra de marker og hænder, der har frembragt den - der er derfor masser at fejre i Aarhus. Og det sker altså med Food Week, der har sørget for, at der er noget for alle - uanset smag og alder.

Vil gæsterne opleve stjernekokke som michelin-kokken Francis Cardenau, lære at tilberede klimavenlige italienske pastaretter af Masterchef vinderen Rasmus Fisker eller have tips af Timm Vladimir til den perfekte Sommer Spritz cocktail, så skal de blot møde op på Salling Rooftop.

Er man mere til at dykke ned og nørde i fødevarebæredygtighed og møde forskere, fagfolk og producenter til farverige oplevelser og inspiration, så er det på toppen af ARoS det foregår. Her kan man bl.a. lære om, hvorfor kompost er vigtig for frugtbar jord, ’in vitro’ mælk og kød (dvs. mælk og kød der er produceret med celler i petriskåle), og hvordan man dyrker produkter lokalt, vertikalt og hydroponisk (som betyder at dyrke planter uden jord).

Måske man bare gerne vil smage på alverdens fisk og skaldyr med bobler i glasset - i så fald er det på Aarhus Lystbådehavn ved Kystpromenaden det sker.

Den Gamle By er også en del af Food Week. Her får gæster den historiske madfortælling, fællesoplevelsen om bordet og ikke mindst smagen gennem tiderne i fokus.


gs

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.