Film og musik smelter sammen
Andreas Asingh har kickstartet sin musikalske karriere sammen med to langhårede drenge fra den djurslandske heavymetal-undergrund.
Den lokale musiker Andreas Asingh er på vej rundt i Danmark med sit nye band 802 og kortfilmen ’A Heavy Metal Bedtime Story’.
Holdet rammer Kino Grenaa 3. juni.
»Kortfilmen en hyldest til Djursland,« fortæller Andreas Asingh.
Filmen er instrueret af Casper Balslev som senest har instrueret musikvideoer med Iggy Pop, alt-J og MØ.
’A Heavy Metal Bedtime Story’ er filmet af Marcel Zyskind som senest har filmet Viggo Mortensens kommende spillefilm.
»Udover at introducere vores band handler filmen om den stilstand og det tidsfordriv, man som ung kan rammes af på landet - når alt det sjove kan føles langt væk. Men på samme tid også den rebelske følelse, der kan ulme under overfladen. Konstant i oprør med sig selv og sine omgivelser. Hvem er man overhovedet?,« siger Andreas Asingh.
Filmen har haft biografpremiere i Vester Vov Vov i København samt onlinepremiere på de toneangivende amerikanske magaziner BrooklynVegan, Promonews og Earmilk.
Desuden har flere danske og udenlandske kortfilmsfestivaller allerede vist interesse for filmen.
Udover at introducere vores band handler filmen om den stilstand og det tidsfordriv, man som ung kan rammes af på landet - når alt det sjove kan føles langt væk
Modsætninger mødes og ...
Efter at have udgivet hiphopbeats med blandt andre Raekwon fra Wu-Tang Clan og turneret i ind- og udland under navnet Slowolf valgte Andreas Asingh at flytte fra København til barndommens Djursland.
Her stødte han i slutningen af 2022 to fyre, Andreas Beck og Emil Sørensen.
To langhårede drenge fra den djurslandske heavymetal-undergrund.
»Vi blev omgående enige om at starte et band sammen. På kort tid har vi skabt vores egen unikke lyd af spøgelsesagtige synths, kantede trommerytmer og drømmende vokaler - alt sammen svøbt i en dyne af heavymetal-distortion. Vi er netop hjemvendt fra NYC hvor vi spillede vores debutkoncert på The New Colossus Festival på Manhattan,« kunne Andreas Asingh fortælle til Lokalavisen før påske.
Fortiden
Andreas Asingh, 41, er født og opvokset på Djursland. Tre år blev det til på herregården Meilgaard i kollektiv i de unge år sammen med forældrene, før familien slog sig ned i Skaarup på Mols.
Hans mødrene ophav er arkæologen Pauline Asingh, cand.phil. i forhistorisk arkæologi, i en periode bl.a. museumspektør ved Ebeltoft Museum, en kort overgang museumsinspektør ved Glasmuseet i Ebeltoft og siden museumsinspektør ved Moesgaard Museum.
Skoletiden på Syddjurs Friskole i Egens fik Andreas Asingh til at satse helt og holdent på musikken. Trommerne var hans domæne, og især Friskolens lærer Niels Rue var med til at overbevise ham om, at han skulle gå all in.
»Jeg stoppede i gymnasiet efter halvandet år, selv om mine forældre gerne så, at jeg blev student. Det var musikken, jeg ville, og sådan blev det,” fortalte Andreas Asingh til Lokalavisen i 2019 efter, at han og familien var tilbage på Djursland.
Andreas Asingh fuldførte sin uddannelse på Rytmekonservatoriet i København med trommerne som hovedinstrument.
Han var i hovedstaden også aktiv som sideman i forskellige jazz-konstellationer, men mere og mere begyndte det at hænge ham ud af halsen udelukkende at satse på at spille trommer.
»Jeg lærte vildt meget på Rytmekons., naturligvis, og det var fedt at bo i hovedstaden og møde et væld af andre musikere, men i længden mistede jeg gløden og glæden ved at spille trommer. Det blev så trættende i længden at skulle analysere og forklare hvert eneste taktslag, og derfor kastede jeg mig også over andre musikalske projekter.«
Familien bor mellem Feldballe og Ebeltoft.