Et skridt nærmere livet og døden

Bo Bache fra Virum har opbygget flere it-virksomheder. Og så har han udgivet en bog om livets store spørgsmål. Og om døden, og hvad der sker, når vi skal herfra.

Artiklens øverste billede
At arbejde med det åndelige har givet mig mod til at være mere ærligt sammen med mennesker. At udvikle mig sammen med dem og blive bevidst om, hvad man hver især kan bidrage med. Det er ikke en selvhjælpsbog, men forhåbentlig en bog, der sætter gang i refleksion. Den stiller mange spørgsmål og giver mange svar. Men ingen gode råd," siger Bo Bache, der netop har udgivet romanen 'Skridt'.

"Der er en tendens til, at vi bliver mindre humanistiske og mere metriske i vores indstilling til livet. Og at vi ikke har andre mål som mennesker, end hvad økonomien stikker ud. Men det er efter min mening ikke nok. Økonomi er kun et biprodukt. Jeg vil meget gerne tjene penge. Men jeg mener ikke, at vi er sat her på jorden for at tjene penge. Og jeg mener, at det er ærgerligt, at vi bruger så lidt af vores energi på at beskæftige os med noget, der kan berige os rent åndeligt."
Ordene kommer fra Virumborgeren Bo Bache, der er bogaktuel med den spirituelle roman 'Skridt'. Men som af mange er kendt fra en helt anden og meget lidt spirituel branche. Nemlig It-branchen, hvor han som iværksætter har været med til at opbygge flere succesfulde It-virksomheder, hvoraf to er børsnoteret.
Men meningen med livet. Og tanken om, hvad der sker, når vi dør, og hvorfor alle trosretninger har flere enslydende elementer, har altid optaget ham. Og derfor har han i årevis brugt lang tid på at studere tekster og lade sig inspirere af tekster som Baghavad Gita, Biblen, Livets Bog og Vandrer mod Lyset. Samt af personer som Steiner, Milton og Dante.
"Jeg betragter min roman som et partsindlæg i debatten, for hvis vi var mere bevidste om, hvem vi var, så er det min påstand, at så ville vi ikke være så fremmedfjendske og komme med så mange umenneskelige indlæg i debatten," siger han. For ifølge Bo Bache skal vi alle videre efter dette liv. Og vores sjæl bringer vi videre med på rejsen.

Død, erotik og refleksion

Romanen handler om to mænd, der møder hinanden på en pilgrimsvandring i Nordspanien. Turen bliver for begge en erkendelsesrejse, der akkompagneres af, at den ene af de to drømmer om Guds opståen og universets tilblivelse. Fortællingen krydres med iagttagelser om alt fra abort til fordøjelse, auramanipulation og impotens. Tilsat erotik.
De to mænd dør på rejsen, hvilket giver forfatteren mulighed for at beskæftige sig med, hvad der sker, når vi dør.
"Vi er blevet så angst for at dø. Og døden er blevet så vigtig en del af livet. Selv ser jeg frem til at dø. Ikke lige nu, for jeg har tre børn, som jeg skal tage mig af, men jeg tror, at sjælen lever videre, og jeg ser frem til at komme videre i livet, efter livet" siger han.
At forholde sig forventningsfuldt til døden betyder for Bo Bache, at han kan leve livet med åbent sind.
"Jeg gør op med den ekstreme position, døden har fået. Jeg vil hellere bruge energi på noget, som kan udvide og udvikle mig."

To slags skridt

De seneste 20 år har Bo Bache forsket i forskellige religioner og trosretninger. I reinkarnation, menneskesyn og ikke mindst i, hvorfor så mange religioner indeholder elementer af de samme historier og tanker.
"Jeg er troende. Jeg tror på, at gud er i os alle. Men jeg er sikker på, at han er ligeglad med, om vi beder eller mediterer. Jeg tror ikke på religion, fordi det ofte dræber nysgerrighed og udvikling, når alle skal være enige om et trosgrundlag. Jeg tror, at folk har behov for stillingtagen for at få hold på deres liv, og for mig har min ?forskning? givet mig en form for troskab over for mig selv og min udvikling som menneske og som åndeligt væsen. For jeg har taget stilling til, hvilken vej jeg vil gå og hvilken rolle forskellige mennesker skal spille i mit liv. Jeg vælger at bruge meget af min energi på de ting, jeg kan tage med mig efter døden."
Bogen stiller masser af spørgsmål og giver mange svar. Men der er ingen råd at hente. For det er ikke nogen selvhjælpsbog. Det er en roman med alle de ingredienser, som man er vant til: spænding, følsomhed, erotik og ikke mindst et godt plot.
Og apropos erotik - bogens titel skal ganske rigtigt forstås dobbelttydigt.
"Der er stærkt erotiske scener i bogen, og skridt skal på den ene måde forstås, som bogstaveligt som det menneskelige skridt. Men skridt er også tænkt i overført betydning. Det er villigheden til at tage det næste skridt videre i livet."
Bo Baches roman kan købes på nettet eller bestilles hos en boghandler.Citatboks: Selv ser jeg frem til at dø. Ikke lige nu, for jeg har tre børn, som jeg skal tage mig af, men jeg tror, at sjælen lever videre, og jeg ser frem til at komme videre i livet," siger han.Citatboks: ?hvis vi var mere bevidste om, hvem vi var, så er det min påstand, at så ville vi ikke være så fremmedfjendske og komme med så mange umenneskelige indlæg i debatten?

Rundt om Bo Bache
Født 1960 i Vangede, opvokset i Virum.
Bor alene i Virum med sine to katte og tre døtre
Uddannet på CBS som HD-regnskabsvæsen i 1985.
Studier på Københavns Universitet (lægevidenskab) og Det kgl. Danske musikkonservatorium med fagot som hovedfag.
Aktiv amatørmusiker i bl.a. Lyngby Taarbæk Symfoniorkester
PPU software, hvor Bo bl.a. som salgs- og marketingdirektør var med til at bygge Maconomy op.
Marketingdirektør i den danske del af SAS Institute
Dansk landechef i amerikanske SPSS Inc.
Europæisk vicedirektør med salgsansvar i 23 lande.
2002 var Bo med til at stifte IT-virksomheden cBrain A/S, som i dag tæller 40 medarbejdere og er børsnoteret
Selv ser jeg frem til at dø. Ikke lige nu, for jeg har tre børn, som jeg skal tage mig af, men jeg tror, at sjælen lever videre, og jeg ser frem til at komme videre i livet," siger han.

Hvis vi var mere bevidste om, hvem vi var, så er det min påstand, at så ville vi ikke være så fremmedfjendske og komme med så mange umenneskelige indlæg i debatten

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.