De aarhusianske VM-favoritter - Del 2

Flemming Østergaard Pedersen, presseansvarlig hos Dansk Sejlunion, giver sit bud på - samt en kort karakteristik af - de aarhusianske favoritter til VM i Sejlads

Artiklens øverste billede
Anne-Marie Rindom er på toppen af sin karriere og spås rigtig gode medalje-chancer ved VM i Sejlads. Foto: Flemming Østergaard Pedersen

Anne-Marie Rindom:

Anne-Marie Rindom er nok Danmarks bedste bud på en VM-medalje og måske en VM-titel i Laser Radial, hvis alt lykkes. Hun er tidligere verdensmester fra 2015, hun vandt OL-bronze i 2016, og det seneste år har hun vundet guld ved tre store stævner – senest ved Kieler Woche for nogle uger siden. Anne-Marie Rindom er på toppen af sin karriere. Hun har alt den erfaring og styrke, der skal til for at vinde. Og hun har også det mentale overskud til at sejle allerbedst, når presset er størst. Hun er en fighter uden lige. Tilbage er spørgsmålet, om hun også har heldet. I Aarhus må sejlerne forvente en del springende vind, hvilket kan gøre i hvert fald visse sejladser til lidt af et lotterispil.

Lin Ea Cenholt og Christian Peter Lübeck:

Lin Ea Cenholt og Christian Peter Lübeck er Danmarks bedste Nacra-besætning. De har sejlet sammen i efterhånden nogle år og var meget tæt på at vinde den danske udtagelse til OL i Rio. De er meget målrettede og satser 100 procent på OL i Tokyo. Allerede for et år siden var de med fremme ved VM, som de førte efter de første dage. I år kunne de have stået endnu stærkere, men desværre fik de et alvorligt tilbageslag i februar, da Christian Peter Lübeck under et træningsstævne blev kastet af båden og ned i vandet, hvor et skarpt ror ramte ham og skar en dyb flænge i hans ene læg, lige under knæet. I maj vendte han tilbage efter tre måneders pause og genoptræning, og siden da har han og makkeren Lin trænet intenst på at finde tilbage til deres niveau fra før uheldet. Det er lidt af et kapløb med tiden.

Jakob Precht Jensen og Jonas Warrer har sammen opnået flotte resultater. De mangler dog nogle timers træning, før de rammer toppen af deres potentiale. Foto: Flemming Østergaard Pedersen

Jonas Warrer er en legende i dansk sejlsport – og idræt i det hele taget – efter han sammen med Martin Kirketerp i 2008 vandt den måske mest dramatiske danske OL-guldmedalje nogensinde. Siden da har han sejlet 49er med en stribe forskellige gaster. Nogle gange med større succes end andre. Det glippede for ham at komme til OL i 2012 – han tabte udtagelsen med sin daværende gast, Søren Hansen. Siden vandt han VM-sølv i 2014 med Anders Thomsen, og i 2016 kvalificerede han sig til OL sammen med Christian Peter Lübeck – hvor de sluttede på en fjerdeplads i Rio. Jonas Warrer er i dag 39 år, og han vil være 41 ved legene i Tokyo 2020. Han er stadig supertændt på 49er-sejlads – derfor er han fortsat med i gamet. Og han er stadig én af verdens bedste styrmænd. Ved siden af sejladsen er han træner for nogle 49er-sejlere i den indiske hær – på den måde skaffer han sig en indtægt, som han kan bruge til at finansiere sin egen OL-kampagne. I efteråret 2017 begyndte han at sejle sammen med Jakob Precht Jensen, der blot er 19 år og lige blevet student, så der er betydelig forskel i alder og erfaring på de to i båden. Men de fungerer godt sammen; Jakob Precht Jensen er en super talentfuld gast, og allerede nu har de to opnået bemærkelsesværdige resultater sammen. Særligt for nogle uger siden, da de vandt 49er-klassen ved Kieler Woche. Ved VM har de gode top-10 muligheder, måske top-5. Men det er stadig tidligt i deres samarbejde, og de har stadig mange timers træning, de skal igennem, før de rammer toppen af deres potentiale.

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.