Fra natportier og opvasker til administrerende boss
Fuglsøcentrets direktør Peter Brinks runder de 50 med masser af rastløs livsenergi i positiv forstand og nye planer for fremtiden både for virksomheden og på det personlige plan
MOLS Peter Brinks har skiftet bopæl hele 29 gange i sit hidtidige liv, og Fuglsøcentrets administrende direktør vedgår gerne, at han er en en søgende og nysgerrig sjæl, der gerne vil prøve sig selv af i forskellige sammenhænge. En fastholder med rastløs livsenergi.
24. august har han set verden i 50 år, men han er endnu ikke kommet så meget til skelsår og alder, at han har fået magneter i røven, bogstaveligt talt, og han forventer sørme, at der ikke skal ske mere i fremtiden, arbejdsmæssigt og privat.
Kollegaer i branchen rystede på hovedet, da Peter Brinks 1. marts 2012 satte sig i direktørstolen på Fuglsøcentret langt fra alfarvej. Headhuntet til jobbet af den nye ejer Lauge Dehn, der havde overtaget et konkursbo, og genåbnet Hotel Fuglsøcentret i privat ejerskab, Lauge Dehn Holding, efter DGI’s konkurs.
"Jeg tror ikke, der var mange, som forstod, hvorfor jeg sagde ja til at prøve kræfter med hoteldrift på Mols langt væk fra alting. De anså det for en umulig opgave," siger Peter Brinks, der har et CV, hvor der står chefposter hos blandt andet Hindsgavl Slot, Fleggaard Koncernen, Best Western Saxildhus Hotel og Severin Kurssuscenter A/S. Et smut forbi Maersk Air, i fem år, har han også nået, men egentlig startede karrieren som natportier og opvasker på Hotel Scandic Olympic i Esbjerg efter, at et jura-studium på Aarhus Universitet var blevet droppet efter fire måneder. Studenten kunne simpelthen ikke sidde stille og lærte for lidt.
"Jeg har ingen formel uddannelse med papirer og hele svineriet, men jeg har formået at arbejde mig op i branchen ved hårdt slid, og fordi nogle mennesker havde tillid til, at jeg kunne løse opgaverne," lyder det nøgternt fra Peter Brinks, der blev direktør første gang i en alder af 29 somre.
Fra 25 gæster til fuldt hus
I dag står han i spidsen for en virksomhed, der er gået fra 0 til 25 mio. kroner i omsætning siden starten i 2012.
Der er 25 fuldtidsansatte og 80 afløsere. Mange af de sidste er unge mennesker fra lokalområdet.
"Vi er endnu ikke en virksomhed, der giver overskud, men det har også kostet at overtage et konkursbo, som på alle måder råbte på investeringer over alt. Alle værelser skal renoveres, og vi har nået halvdelen," forklarer Peter Brink, der roser indehaver Lauge Dehn for at tro på projektet.
"Det har aldrig skortet på opbakning fra Lauge Dehn, der ser sit engagement i Fuglsøcentret som en langtidsinvestering, og derfor når vi også sorte tal på bundlinjen om ikke så længe."
Hotel Fuglsøcentret er i dag Danmarks største private udbyder af koncerter, der ifølge Peter Brinks udgør 40 procent af omsætningen.
"Jeg kan huske, at den første, der spillede her, var Søs Fenger ...for 25 gæster. Når hun spiller nutildags er der fuldt hus," smiler direktøren for det hele tilfreds.
En ny koncertsæson, efter to måneders sommerferie, begynder 7. september, når den danske popduo Souvenirs med ægteparret Sofie Bonde (sang, guitar) og Nils Torp (bas, keyboards, guitar, violin, cello, trækharmonika, vokal m.m.) spiller deres finurlige og skæve popsange.
"Jeg booker selv kunstnerne, både danske og udenlandske," siger Peter Brinks. "I dag er det blevet meget nemmere, for kunstnerne har fået øje på os, føler sig godt behandlet og spiller gerne på Fuglsøcentret. Derfor ringer de mange selv og tilbyder sig."
Peter Brinks runder de 50 i fin stil med reception på 23. august fra klokken 13-16. Gaver har han venligst frabedt sig. I stedet opfordrer han evt. gavegivere til at støtte Læger Uden Grænser.
Til gengæld lover han en festlig dag med musikalsk underholdning i form af forsanger og guitarist Lasse Kjærulf Andersen fra bandet Pink Floyd Project og en musikalsk legekammerat..