Skov bliver reddet og nye boliger kommer til byen

Stilling får 20 bæredygtige boliger, og byen bevarer skoven og får nye aktiviteter

Artiklens øverste billede
Sådan her er det tænkt, at de nye boliger i Stilling skal se ud.

Stilling Et byggeprojekt med 20 bæredygtige generationsboliger i Stilling er på vej. Projektet betydre også, at Stilling/Gram Borgerforening og byens borgere får deres helt egen rekreative skov. Dermed bevares og sikres et af lokalområdets vigtige rekreative områder.

Det drejer sig om grundarealet med skovområdet mellem Skovvej og Søvejen, der har været i offentlig udbud. Området blev købt af Michael Sølling, som kort efter købet tog kontakt til Stilling/Gram Borgerforening og formand Henrik Bratbøl med henblik på at indgå i en tæt dialog om, hvordan skoven kunne blive bevaret til glæde for både borgerne og Michael Sølling selv.

”Det betyder, vi nu har fået unik mulighed for at sikre fremtidig adgang til Stilling/Gram Borgerskov. Det vil sige, at vi som borgere får direkte indflydelse på byens helt eget rekreative skovområde med for eksempel fuglekiggertårn, shelters, outdoor-fitness, faciliteter til vinterbadning og hundeskov. Og dét er ikke mange byer forundt,” påpeger en glad formand for Stilling/Gram Borgerforening, Henrik Bratbøl om projektet. De 20 bæredygtige generationsboliger bliver bygget på toppen ved Skovvej og yderligere to parcelhusgrunde ved Damgårdsvej.

Respekt for skov og landskab

Da skovområdet mellem Skovvej og Søvejen i Stilling/Gram ikke er fredet skov, men reelt har status som landbrugsareal, ja så kunne hele skoven blive fældet, hvis den nye ejer ville det. Men det var altså ikke intentionen for Michael Sølling.

”Som investor er jeg naturligvis også interesseret i, at jeg kan få et rimeligt afkast af min investering, men det har også været mig meget magtpåliggende at inddrage byen i dette projekt. Og da jeg i forvejen kendte formanden for Stilling/Gram Borgerforening, Henrik Bratbøl, var det derfor helt naturligt at invitere borgerforeningen til en dialog om at sikre skovens fremtid på lokalområdets præmisser,” fastslår Michael Sølling ifølge en pressemeddelelse fra Stilling Gram Borgerforening.

Projektet består i alt af to villagrunde og de 20 bæredygtige generationsboliger, der bliver etableret med stor respekt for skoven og landskabet og dermed give mulighed for at bevare cirka 90 procent af den eksisterende skov.

Her kan man se det samlede område, hvor boligerne skal bygges.

Giver skoven til borgerne

”Projektet betyder, at jeg kvit og frit vil overdrage den resterende del af skoven til Stilling/Gram Borgerforening med en klausul på, at skoven skal bevares som byens helt eget og rekreative område,” fortæller Michael Sølling.

Med udgangspunkt i visionerne og ønskerne fra Stilling/Gram Borgerforening, er det planen at aktivere skoven med en lang rekreative elementer, der skal etableres med udgangspunkt i skovens egne materialer, påpeger borgerforeningens formand, Henrik Bratbøl.

”I samme ombæring har vi foreslået at tilføre søbredden med forskellige nye elementer med eksempelvis to eksisterende flydebroer. Desuden foreslår vi, at arealet omkring forsyningens hus på vejens sydlige side kan få faciliteter, der for eksempel giver mulighed for vinterbadning, svømmetræning, kajaksejlads, hundesvømning og hundeskov. På den måde kan vi opnå, at Stilling/Gram Borgerskov bliver et udendørs mekka for alle byens borgere,” fastslår formand Henrik Bratbøll.

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.