Biblioteket anbefaler: Koks i familien
Forfatteren Katrine Marie Guldager kommer til Hadsten Bibliotek 9. september og fortæller om sin nyeste bog ”Det samme og noget helt andet”. Lige nu er der kø på bogen på biblioteket, men her er forslag til to andre bøger om svære familieforhold, du kan læse mens du venter.

Fremmed i familien
Roman I sin selvbiografiske roman fortæller Guldager om, hvordan hun efter som ung at blive ramt af flere alvorlige tab langsomt oplever at blive fremmed i sin familie. Da hendes far dør i en ulykke, udløses en lang række konflikter og magtkampe i familien. Selv om hendes forældre har været skilt i årevis, udløser faderens død svære følelser hos familiens kvinder i den ældre generation. Guldager skal håndtere sin egen sorg, men oplever også krav om at sørge ”på den rigtige måde” og at blive holdt uden for familiefællesskabet. Det er en stærk fortælling om de ikke altid gennemskuelige mønstre i familien, om ensomhed og om at finde sin egen vej og blive til som forfatter.
Det samme og noget helt andet. Af Katrine Marie Guldager
Barske familiehemmeligheder
Roman Da Christines mormor dør, må hun tage fra København til Annisse for sammen med sine onkler at planlægge og gennemføre bisættelsen. I Christines familie har kvinderne det med at dø alt for tidligt, og nu har Christine kun sine fire onkler tilbage, da både hendes mor og hendes mostre er døde af kræft. Men der knytter sig et familietraume til den ene onkel - et traume, Christine nu efterforsker ved at kigge i mormorens efterladte billedalbum. Gradvist afdækkes, hvad der gennem årene har floreret i familien af tragedier og traumer. Hvorfor er der tyndet ud i billederne i familiealbummerne? Vellykket familieroman i et poetisk sprog.
Brak. Af Caroline Livingstone
Dysfunktionel familie
Roman Vi møder den midaldrende Peter, da han ulykkelig og i beruset tilstand står på perronen, klar til at kaste sig ud foran toget og gøre en ende på det hele. I tilbageblik får vi historien om hans ungdom og voksenliv, en samfundsskildring fortalt i en kludetæppefortælling om venskab, kærlighed og familie. I 1982 møder Peter tre piger på en katolsk skole på Østerbro, og igennem årtier spiller de afgørende roller i hans liv. I samtaler med selve tiden forsøger han at finde sammenhæng i sit liv med komplicerede familierelationer. Det er en veloplagt og skarp roman der handler om tiden der går, uanset hvad vi gør. Der tages god tid, så læseren kommer helt ind under huden på karaktererne og deres til tider forviklede forhold til hinanden.
For enden af perronen. Af Hanne Richardt Beck