Norddjursk mad vandt indpas i Aarhus Food Week

Norddjurs var stærkt repræsenteret under Food Week Aarhus.

Artiklens øverste billede
Det Grønne Museum, Norddjurs Kommune og Djursland Landboforening kan se tilbage på et vellykket Food Week arrangement i Aarhus. Foto: Djursland Landboforening

Det duftede af mad og summede af liv og glade mennesker på Salling Rooftop i sidste uge, hvor Det Grønne Museum, med Norddjurs Kommune og Djursland Landboforening som samarbejdspartnere, hele fredag satte fuld fokus på madlandskabet på Norddjurs i forbindelse med Food Week Aarhus.

Eventet havde til formål at fremme og synliggøre lokale producenter, restauranter, kokke og landmænd fra Norddjurs, og landboforeningen var repræsenteret med tre producenter – Poul Viggo fra Schmidts Jordbær I/S, Arne Tyssøy fra Mariendal Mosteri og landmand Anders Moltesen, som producerer linser til virksomheden Linser for livet.

»Det var en fuldstændig fantastisk dag. Vi er meget glade for, at vi fik muligheden for at være med. Der var mange aarhusianere og turister, som virkelig fik øje på de gode lokale råvarer, vi har på Norddjurs, og de fik en bevidsthed om hele ”jord til bord” konceptet, fordi de kunne følge hele producentleddet fra det lille fine jordbær til den flotte dessert, som de til slut kunne smage,« fortæller Tina Drejer Maaberg, som er projektkoordinator i Djursland Landboforening og selv var med hele dagen på toppen af Aarhus.

Dagen bød på et væld af smagsprøver og oplæg om den madhistorieske tidsrejse af Bettina Buhl, Museumsinspektør og madhistoriker på Det Grønne Museum. Til slut blev smagsprøverne bedømt af supersmager Lisbeth Anker og stjernekokken Francis Cardenau.

Bettina Buhl er meget begejstret for konceptet Food Week, hvor hun mener, producenter og restauranter fik en fin platform at fremvise det bedste fra Norddjurs.

»Vi fik vist, at vi arbejder med fødevarer, hvor innovation og kvalitet er i højsæde. Vi havde et godt flow af publikum, hvor vi gennem madfortællinger gav madviden, oplevelser og smagsprøver. Vi fik slået fast, at vi gennem vores fødevarer og vores beliggenhed er et forrådskammer til Århus – vores spisekammer byder på naturoplevelser og smagen af vildt, hav og godt landmandskab,« lyder det fra Bettina Buhl.


Vil du hver dag modtage de væsentligste nyheder fra Norddjurs direkte i din indbakke? Tilmeld dig gratis Lokalavisen Norddjurs' nyhedsbrev - klik her, indtast din mailadresse, find Norddjurs på listen og tryk tilmeld.
d

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.