Bag skyerne – når børn sørger

Se filmen om børns sorg i Lystrup Kirke og vær med i samtalen.

Artiklens øverste billede
'Bag skyerne' er instrueret af Katrine Philp og produceret af Katrine A. Sahlstrøm for Good Company Pictures med støtte fra Det Danske Filminstitut, Statens Kunstfond, Skuespillerforbundets produktionsstøttemidler og DR. Filmen havde verdenspremiere på festivalen SXSW i marts 2020, hvor den vandt juryens specialpris.

Tirsdag 31. august kl. 19 er der filmforevisning af ’Bag skyerne’ i Lystrup Kirke, Lystrup Centervej 80.

Filmen tilbyder et fælles sprog om sorg og om at miste. Det er tv-udgaven, som varer en time, der vises. Derefter vil specialpsykolog i børne- og ungdomspsykiatri Eva Kirketerp lægge op til samtale. Hun er også leder af sorggruppen for unge i Lystrup Kirke.

Bedre forudsætninger

Filmen illustrerer, hvordan langvarig støtte og en mere nuanceret forståelse af sorg hos børn og unge kan øge børns livskvalitet samt give dem bedre forudsætninger for at trives.

Hos organisationen Good Grief i New Jersey mødes børnene i et fællesskab for sammen at tale om deres sorg, rase ud, bearbejde og gennem forskellige lege forstå, hvordan man lever med sorgen.

I løbet af et år kommer vi tæt på Kimmy, Nicky, Peter, Nora, Nolan og Mikayla og deres konstante ledsager: Sorgen.

»Jeg tror, vi som voksne kan lære rigtig meget af børnenes umiddelbarhed og åbenhed. Hvorfor skal det være så svært at spørge ind til sorgen?« siger filminstruktøren Katrine Philp, som i januar havde danmarkspremiere på sin film ’Bag skyerne’.

Store konsekvenser

Hver eneste dag er der cirka 14 børn eller unge, som mister en mor eller far. Der er samtidig en stigende tabuisering af død og sorg i Danmark.

Hvert år mister 5.272 børn og unge en eller begge forældre, og 928 mister hvert år en søster eller bror. (Kilde: Det Nationale Sorgcenter) Det svarer til, at mindst et barn i hver klasse har prøvet at miste en forælder, en søster eller bror ved afgang fra grundskolen.

Forskning viser, at det kan have store konsekvenser for et barns trivsel, hvis det går alene med sin sorg. De kan komme til at føle sig alene, anderledes og ikke føle sig forståede, og det gør det vanskeligt for dem at socialisere med andre, følge med i skolen og tage læring ind - hvilket gør dem særligt udsatte. (Kilde: Jannie Audebo, Skolebørn.dk, 2016)

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.