Tirstrup Idrætsefterskole bygger op – i mere end én forstand

Skolen udvider og det markeres efter alle kunstens regler. Arrangementet er åbent for alle interesserede.

Artiklens øverste billede
Det hele gøres, så vi kan holde fast i vores grundværdi: Alle under samme tag, udtaler forstander Jesper Ø. Pedersen om udvidelsen af Tirstrup Idrætsefterskole. Foto: Ribe HK Klubblad

Flere års målrettet indsats for at forbedre Tirstrup Idrætsefterskoles faciliteter og øge antallet af elever er lykkedes. I denne uge starter et rekordstort antal elever, nemlig 136, og byggeriet af en ny værelsesfløj er i fuld gang.

Torsdag den 19. august inviterer skolen derfor alle interesserede til røde pølser, øl og vand og alt, hvad der ellers hører til et ordentligt rejsegilde. Et rejsegilde, som på grund af corona er en smule forsinket, men det bliver fejringen ikke mindre af.

Helt konkret løber byggeriet på skolen over et år og involverer udover den nye pigefløj også indendørs fællesarealer og tilføjelse af et overdækket udeområde.

Alle under samme tag

Når eleverne flytter ind, øges befolkningstallet i Tirstrup by med 20 procent. Efterskolen Idrætsefterskole tilbyder 10. klasse og fem idrætslinjer. For 27 år siden startede de første elever i den gamle Tirstrup Skole, og siden da har skolen med forskellige forstandere i spidsen formået at følge med udviklingen.

Da Jesper Ø. Pedersen startede som forstander i 2017 var det med den klare opgave at skabe bedre faciliteter til de mange idrætsglade elever, men også at tiltrække flere unge mennesker.

I dag er der ventelister to år frem, og Jesper Ø. Pedersen føler sig privilegerede over at stå i spidsen for en institution med vind i sejlene. Målet med udvidelserne er ifølge forstanderen at højne kvaliteten af skolen som helhed.

»Vi udvider ikke, fordi vores ambition alene er at vokse. Vi er meget tilfredse med størrelsen på vores skole. Vores motto er »Alle under samme tag«, og det vil vi ikke gå på kompromis med. Vi kommer til at skabe en skole med flere og nye muligheder, og det bliver rigtigt spændende at arbejde med«.

Vi udvider ikke, fordi vores ambition alene er at vokse. Vi er meget tilfredse med størrelsen på vores skole

Forstander Jesper Ø. Pedersen

En del af lokalsamfundet

Hvis man bor i Tirstrup kan man ikke undgå at mærke det aftryk, skolen sætter på byen. Det kan være, når man møder eleverne på deres obligatoriske morgentur rundt i byen kl. 7.15 eller den løbende strøm af elever, der på alle tider af dagen bevæger sig mellem skolen og Dagli’Brugsen. Men ikke mindst skolens udendørs, moderne faciliteter, som alle i øvrigt er velkomne til at bruge, har sat sit præg på området mellem skolen og hallen.

Skolen indgår som interessent i et byfornyelsesprojekt og ikke mindst i et større projekt om at omdanne Tirstrup hallen, som skolen lejer sig ind i, til et mødested for hele landsbyklyngen Østdjurs.

En ting er, ifølge Jesper Ø. Pedersen, at udvide med værelser. En anden ting er udbuddet af faciliteter til idræt, både udendørs og indendørs. Det spiller en stor rolle for eleverne valg af efterskole, men også deres samlede oplevelse af skoleåret, mener han.

»Vi er meget spændte på, hvad samarbejdet med klyngen udmønter sig i af spændende projekter og konkrete tiltag for at løfte udearealerne i Tirstrup endnu mere. Og selvfølgelig også hallen. De beslutninger, der tages her, bliver afgørende for, at vi kan fastholde vores fremgang og positive udvikling,« afslutter forstanderen.Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.