Biblioteket anbefaler: Tre bøger om høst og livet på landet

Nu er tiden kommet, hvor vi kan synge ’Marken er mejet’, mens vi forestiller os tidligere tiders hårde slid i høsttiden, der nu er overtaget af de store maskiner. Måske skal vi selv sanke lidt af naturens overflod til forrådskammeret?

Artiklens øverste billede

En udvandrersaga

Roman For mig står Mobergs Udvandrer-serie som en af mit livs mest uforglemmelige læseoplevelser, og hvis du har det på samme måde, vil du sikkert også finde denne nye norske serie på fire bind interessant. Vi befinder os i Molde i Nordnorge, hvor enkemanden Nesje arbejder som høstkarl på en gård, da han møder kærligheden i skikkelse af Serianna. Sammen får de tre børn, men de barske forhold tvinger børnene og mange af deres familiemedlemmer til det forjættede land Amerika. Skiftevis følger vi nu disses bestræbelser på at opbygge en tilværelse på den ugæstfri prærie, samtidig med at vi får historien om dem der blev tilbage. Det er en medrivende roman med nuanceret persontegning, og tidsbilledet virker autentisk med en del detaljerede beskrivelser af dagliglivet på landet.

Høstkarl i himlen. Af Edvard Hoem


Høstmaskinerne

Billedbog Både store og små er fascinerede af mejetærskere og de andre store maskiner, som fylder veje og marker for tiden. I denne flotte fotobilledbog følger vi William og Elise, som er på besøg hos farfar og farmor i dagene omkring høst. De oplever de travle dage omkring kornhøsten i et moderne landbrug, hvor de store maskiner arbejder i kornmarkerne i det danske landskab. Stemningen i billederne er idyllisk, men man fornemmer også det lidt hektiske i at få tingene til at hænge sammen, inden man på de sidste sider kan nyde frokost fra eget drivhus og have.

Biblioteket har flere lignende bøger for børn til oplæsning, billedkigning og samtale om, hvad der egentlig sker, når kornet høstes.

En høstdag med William og Elise. Af Kirstine Guldager Madsen


Sankning

Fagbog Selv om man ikke lige har adskillige tønder land agerjord under plov, kan man godt opleve høststemning ved at indsamle og gemme forråd fra naturens skatkammer. Der findes flere bøger med anvisninger, f.eks. er der lige udkommet fire små feltbøger, som i alt indeholder ca. 100 forskellige planter kategoriseret efter deres levesteder. Hver plante er beskrevet ganske kort med fysiske kendetegn, findested, duft/smag, forslag til anvendelse samt forvekslingsmuligheder. Dette bind dækker månederne august og september og indeholder desuden et samlet register. Det er en grafisk smuk, inspirerende og elegant udgivelse, man kan have med i en stor jakkelomme.

Den lille vilde, bd. 4. Af Thomas Laursen



.

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.