Den gamle gård i Bogens er blevet til Landstedet Mols
Morten Overgaard åbnede i påsken Landstedet Mols.

En dejlig tur langs Ebeltoft Vig med sand, strandeng, skov, marker, cyklister, ferietrafik, en overvældende solrig dag, en mild brise og vinduerne i bilen rullet ned. Målet er Landstedet Mols.
Et par kilometer efter at have drejet af ved Provstskovvej mod Bogens ligger gården i landlig idyl. Her er eng, hvidkalkede mure, stråtag, et kæmpemæssigt valnøddetræ på den store velholdte gårdsplads, omkring hushjørnet anes en stor have …
Morten Overgaard dukker op på trappen på gårdspladsen.
»Velkommen, har du haft en god tur. Nu skal jeg vise dig rundt.«
Inde i stuehuset lutter smukke værelser, alle nyligt renoveret og indrettet med sikker smag og tæft for hygge.
Det er dog for varmt at sidde indendørs, og vi trækker ud i det nye udekøkken. Herfra er der udsigt til den store gamle landbohave, der har fået et sydfransk præg med blå lavendler, røde nerier, et cafésæt i rustikt træ, en ’flyder’, som Morten Overgaard med et smil oplyser, at gæsterne elsker at slænge sig i, et stort kirsebærtræ midt på plænen. Ingen bilstøj, her er stille.
Luftkaptajnen tjekker ud
Morten Overgaard har arbejdet som luftkaptajn siden 1999 og har haft base i Tokyo de seneste otte år. Med corona-nedlukningen og en uvis fremtid for flytrafikken accelererede planerne om at åbne Landstedet Mols. Anja Hansen har været eventkoordinator hos det danske kulturministerium i New York, og fra efteråret er det meningen, at hun også skal gå ind i Landstedet Mols på fuld kraft.
Stedet købte Morten Overgaard i 2009 af sin søster. Siden er det blevet restaureret rum for rum, har fået nyt stråtag, nye terrasser, udekøkken, loungerum, gårdspladsen er blevet renoveret etc. Alle materialer er nøje udvalgt.
»Vi stræber ikke efter perfektionisme, vi stræber efter det autentiske. Det er også det, folk søger i dag.«
Det ses for eksempel i udekøkkenet, hvor underlaget er basaltfliser, vægge og bord opmuret i italiensk skifer, bjælkerne er egetræ og på taget er der egespån. Morten Overgaard har selv bygget bedene ved hjælp af marksten og pigsten.
I påsken i år åbnede de så med de første lejere i gæstehuset. Disse har i øvrigt bestilt et nyt ophold.
Hoveddriften er overnatninger for private gæster, men stedet er også søgt for retreats og refugier, og firmaer afholder kurser og møder med forplejning, nogle gange også med overnatning og middagsselskab.
»Aktuelt har vi også en forespørgsel angående internationale lederkurser.«
Vi stræber ikke efter perfektionisme, vi stræber efter det autentiske
Udvalgte leverandører
Landstedet Mols samarbejder med udvalgte leverandører og har blandt andet allieret sig med Ebeltoft Gårdbutik, dygtige glaskunstnere fra Randers og en kok, der sørger for forplejningen af de gæster, der måtte ønske det.
Et Boutiquehotel er også med i planerne. Det vil sige, at gæsterne fra stedets butik vil kunne købe samme lækre produkter, som de er blevet forkælet med under opholdet. Det er blandt andet kunst, inventar, tekstiler, kropspleje etc.
Fremtiden er på Mols
Morten Overgaard og Anja Hansen er sikre på, at deres fremtid ligger på Landstedet Mols.
»Det er et skønt sted, og vi påskønner meget den smukke natur og de omgivelser, landstedet er en del af. Med det ligger der en forpligtelse i at dele det med andre.«
Derfor arrangerer Landstedet Mols også kulturelle oplevelser, som de ikke nødvendigvis forsøger at tiltrække hobetal til. Max 50. For eksempel har de netop uden at annoncere vidt og bredt haft en intimkoncert med operasang og klaver. Der var runde borde, hvide duge, lanterner med lys i i sommeraftenen.
»Vi går efter det intime. Hellere færre tilhørere, som så til gengæld får en stor oplevelse. Jeg var engang til opera på Sicilien, det var helt fantastisk. Den stemning vil vi gerne ramme.«