Hornsleth til Grundfør: Kendt kunstner og provokatør udstiller
7. og 8. august står i billedkunstens, musikkens og samværets festlige tegn i Grundfør, når Kristian von Hornsleth gæster Galleri Jumfrulæg.

NP fik en skør ide og inviterede den kendte kunstner og provokatør Kristian von Hornsleth til at udstille i sit nye Galleri Jomfrulæg, indrettet ved privaten i Grundfør. Til sin store glæde og nogen overraskelse fik han et ja, og han sætter nu alle sejl til for at gøre weekenden 7. og 8. august til en begivenhed i billedkunstens, musikkens og samværets festlige tegn.
Ud over udstilling bliver der bar, jazz med Rasmus Bøgelunds Allstars, sofaer på terrassen, og lørdag stiller Kristian von Hornsleth op i et specialarrangement, hvor han fortæller om værkerne og sælger til en særlig pris. Dette er dog kun for tilmeldte.
Vælter nogle hække
Kristian von Hornsleth sagde ja med det samme, fortæller NP, hvis borgerlige navn er Niels Peter Estrup.
»Han kunne godt lide tanken om uprøvet land, en anderledes fest og det at komme til Grundfør og vælte nogle hække, som han sagde.«
NP håber på rigtig mange gæster, og han er klar. Terrassen er udvidet, og husets tidligere p-plads er blevet lavet om til en amfiscene. Galleriet males og ryddes for egne værker, så Kristian von Hornsleth kan indtage det med sine malerier og skulpturer. Og P-pladserne ved gadekæret og kirken kan rumme en del biler, og ellers er der en mark i nærheden.
Corona-afstand er regnet ind, idet det de fleste værker vil opleves udendørs.
Politiske budskaber
Galleri Jomfrulæg er helt nyt, og Kristian von Hornsleth kommer faktisk til at indvie galleriet. Det glæder NP, at det netop bliver ham.
»Han har nogle politiske budskaber, jeg kan stå inde for. Det er et dejligt træk, at han prøver at ruske op i os.«
NP peger eksempelvis på et af Kristian von Hornsleths værker, der skildrer krigens rædsler. Samtidig stiftede han et selskab, der solgte B-aktier i våbenindustrien. Det lyder problematisk, men en del af overskuddet tilfalder idealistiske projekter, og hensigten er samtidig at give aktiehaverne et indblik i våbenindustrien.
Til denne udstilling lancerer Kristian von Hornsleth sin afsmag for en tendens ved valg af kunst.
»Han opponerer imod, at mange kunstkøbere mere tager efter navnet end efter værket. At det er vigtigt for dem at kunne sige, at jeg har den og den kunstner, end at det er et værk, der betyder noget for dem.«
Dette ligger også fuldstændig i ske med NP’s ambitioner med sit galleri.
»Det er vigtigt, at vi ikke bare viser kunst for kunstens skyld. Den må gerne rokke ved noget, hvor vi kan blive lidt klogere.«