Jagten er i gang: Det leder Aros efter, når der skal findes en ny direktør

Kunstmuseet Aros er gået på jagt efter en ny direktør. Et rekrutteringsfirma skal hjælpe med at skaffe en ny topleder – helst inden årsskiftet.

Artiklens øverste billede
Aros har indledt jagten på en ny direktør, der skal være med til at indfri skyhøje ambitioner. Museet er kendt for Olafur Eliassons ”Your rainbow panorama” på taget. Foto: Brian Karmark

Hvis du øjner en mulighed for at stå i spidsen for kunstmuseet Aros, skal du ikke være tynget af janteloven. Museet har indledt jagten på en ny direktør og efterlader ingen tvivl om, at denne skal være med til at indfri skyhøje ambitioner.

»Slutmålet er at finde en direktør, der kan realisere Aros’ vision om at blive et kunstmuseum, der er førende internationalt. Det er væsentligt, at vedkommende har international erfaring,« siger Laura Hay Uggla, der er medlem af Aros’ bestyrelse og formand for det ansættelsesudvalg, som bestyrelsen har nedsat.

Min forventning er, at der er flere kvalificerede ansøgere til jobbet.

Laura Hay Uggla

»Blandt verdens førende«

Hun henviser således til museets visionsplan, der siger, at »Aros skal være blandt verdens førende kunstmuseer«.

Som tidligere fortalt i JP Aarhus fratrådte Erlend Høyersten med øjeblikkelig virkning den 29. juni. Det skete, efter at en ekstern undersøgelse af arbejdsmiljøet på Aros bl.a. havde konkluderet, at der var problemer med ledelseskulturen på museet, og at der var forekommet krænkende handlinger.

Bestyrelsesformand Carsten Fode efterlader ingen tvivl om, at der snarest skal findes en afløser.

»Vi skal have sat processen med at finde en ny direktør i gang, så hurtigt vi kan. Nu er vi i gang med at få beskrevet profilen, og der tager vi udgangspunkt i museets visionsplan og forsøger at beskrive den profil, som er i stand til at videreudvikle vores vision. Vi håber på at have den nye direktør på plads ved årsskiftet,« siger formanden.

Grundig proces

Ifølge Laura Hay Uggla har ansættelsesudvalget haft sit første møde og skal nu hyre et rekrutteringsfirma, der skal hjælpe med processen.

»Vi går efter en effektiv, men også grundig proces,« fortæller hun.

Endnu er kravene til profilen ikke fastlagt, men formanden for ansættelsesudvalget håber, at man finder en kandidat, som bl.a. har erfaring som leder af en større kulturinstitution, har et internationalt netværk og har stærke ledelsesevner.

»Min forventning er, at der er flere kvalificerede ansøgere til jobbet, men det er klart, at det er ikke kvantiteten, vi går efter i denne type stilling,« siger Laura Hay Uggla.

Selv om den kommende direktør skal formå at sætte Aros på verdenskortet, er der ikke noget krav om, at denne skal have udenlandsk baggrund, understreger hun.

Fem forpligtelser

Ifølge Aros’ visionsplan skal museet fremstå med »appel, relevans og integritet«. Det har fem såkaldte forpligtelser: Det skal være game changer, udviklende, have faglig autoritet, være kvalitetsorienteret og bæredygtigt/grønt, som der står i dets Visionsplan 2020.

Her står der også, at museet tror på, at det gennem sine aktiviteter »åbner for oplevelse, indsigt og refleksion«.

Den netop fratrådte direktør, Erlend Høyersten, fik ca. 1,5 mio. kr. alt inklusive i årsløn plus et tillæg på 25 pct., fordi han er åremålsansat. Det har Carsten Fode tidligere oplyst, og han konstaterede i den forbindelse, at bestyrelsen ønsker et lønniveau i underkanten af den lavestlønnede direktør i Aarhus Kommune.

Direktørerne i kommunen har en årsløn på ca. 1,7-2,4 mio. kr. inklusive pension og diverse tillæg.

Løn efter kvalifikationer

Ifølge Laura Hay Uggla vil den nye direktør ikke nødvendigvis få samme niveau som den tidligere direktør.

»Ansættelsesforhold samt kvalifikationer og erfaringer spiller ind,« siger hun.

Ud over hende består ansættelsesudvalget af bestyrelsesformand Carsten Fode, næstformand Jacob Hansen Beuschau, bestyrelsesmedlemmerne Niels Lehmann og Martha Freud Abildgaard. Sidstnævnte er medarbejderrepræsentant.

Det taler Aarhus om lige nu. Modtag vores daglige nyhedsbreve for at blive opdateret på de væsentligste nyheder. Klik her, indtast din mailadresse, find Aarhus på listen og tilmeld dig.

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.