Aarhus Festuges Lysfest bliver en realitet i 2021

En række nationale og internationale lysværker skulle i 2020 have indtaget Aarhus. Det bliver i stedet i år, aarhusianerne kan opleve de imponerende værker flere steder i byen.

Artiklens øverste billede
Absorbed by Light af britiske Gali May Lucas er et bud på nytænkende byrumskunst. Menneskeskikkelserne på de to bænke sidder med blikket klistret til hver deres smartphone. Værket interagerer med de forbipasserende ved at invitere dem til at tage plads på bænken og reflektere over vores måde at være sammen på, samt hvordan teknologien fylder i vores liv. Tag plads på bænken. Hvor retter du blikket hen? Ned i telefonen eller ud i verden? Absorbed by light - Gali May Lucas - Illustration: Janus van den Eijnden.

Lysende sommerfugle, der lander i havnebassinet. Store mælkebøtter, der svæver gennem byen. De smukke, gamle træer, der lyses op og får nyt liv. Det er blot noget af det, Festugegæsterne kan se frem til, når Aarhus Festuges Lysfest indtager Midtbyen under Aarhus Festuge 2021.

Lysfesten var oprindelig planlagt til Festugen 2020, men Aarhus Festuge har bibeholdt den del af programmet til årets Festuge, fordi Lysfesten og dens budskab er lige så relevant i år, fortæller direktør for Aarhus Festuge, Rikke Øxner i en pressemeddelelse.

»Efter det seneste halvandet år har vi brug for at genopdage byen. Vi har brug for lyset og det håb, som lysværkerne også symboliserer. Og så har vi brug for at få nogle indtryk og opleve kunst i nogle rammer, som med garanti kan gøres coronasikre, uanset hvilken drejning den uforudsigelige pandemi tager,« siger hun.

Festugesekretariatet har arbejdet på at udbygge Lysfesten med nye værker og placeringer, så Festugens gæster møder lysværkerne flere steder i byen.

Det betyder, at man i år blandt andet kan opleve de internationale lysværker langs havnefronten mellem Dokk1 og Navitas, i Byparken og på Bispetorv.

Store, lysende sommerfugle lander på vandet ved havnefronten og spejles i vandoverfladen. Med coronapandemiens indtog får værket en ekstra betydning, når den fortolker sommerfugleeffektens teori om, at små hændelser kan forstørres og få store konsekvenser: Hvordan et sommerfuglevingeslag på den ene side af kloden kan starte en orkan på den anden side af jorden. Lysværket er skabt af den japanske kunstner Masamichi Shimada. Butterfly Effect - By Masamichi Shimada - Illustration Janus Van den Eijnden.

Man kan læse mere om Lysfesten i programmet på aarhusfestuge.dk, hvor der løbende opdateres med værker og værkernes placeringer i byen.

Lysfesten er støttet af Salling Fondene, Aarhuus Stiftstidende Fond, Augustinusfonden, Nordea-fonden, A. P. Møller Fonden, Statens Kunstfond og Børn og Unge, Aarhus Kommune.

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.