Aarhus Watersports Complex holder kæmpe vandfest på Aarhus Ø: Dødsspring, verdensstjerner og affaldsindsamling

Aarhus Watersports Complex har banket et stort event sammen og får plads til 2.000 tilskuere den 17. juli.

Artiklens øverste billede
Dødsspring og wakeboarding i verdensklasse bliver en del af Waterfest Aarhuspå Aarhus Ø.

Lørdag den 17. juli bliver der mulighed for at få én på opleveren på Aarhus Ø.

Kabelbane-folket fra Aarhus Watersports Complex (AWC) har formået at stable et stort event sammen med internationalt stjernedrys.

Waterfest Aarhus kalder de det. En hyldest til havet og vandsport, og der bliver noget for enhver smag, lover AWC-direktør Kenneth Enggaard Kristensen.

»Vi har lidt for enhver smag. Også for dem, der ikke nødvendigvis kender så meget til wakeboarding. Vi har det sjove, det nervepirrende og det fascinerende.«

Affald og død

Dagen starter med, at medlemmer skal ’shredde’ på objekter, der ikke skal være et wakeboard. Altså skal de prøve at tæmme eksempelvis en kuffert eller et strygebræt på vandet, mens de holder fast i kablet.

Der er gratis adgang til eventet, men vi vil gerne have, at du er med i affaldsindsamlingen

Kenneth Enggaard Kristensen, direktør i Aarhus Watersports Complex

Dernæst skal der ryddes op. I og omkring Aarhus Ø. Og det er både publikummer, medlemmer og deltagere, der skal være med til at holde øen ryddelig og nydelig. Noget, der har været vigtigt for Kenneth Enggaard Kristensen og AWC, som går meget op i bæredygtighed.

»Når man leget med havet, skal man også tage vare på havet. Så vi har arrangeret en times affaldsindsamling, hvor alle skal rundt og samle skrald. Der er gratis adgang til eventet, men vi vil gerne have, at du er med i affaldsindsamlingen. Det er så at sige betalingen,« forklarer direktøren, som har fået støtte fra blandt andet kommunen til at arrangere vandfesten.

Når skraldet er samlet, så er der noget for lattermusklerne - og mavemusklerne for udøverne.

Fra et ti meter højt stillads skal der springes dødsspring - mere eller mindre kontrollerede maveplaskere. Naturligvis opfundet af tossede nordmænd. Og det er det første dødsspringevent på dansk jord.

»Vi har fået dødschallenge til Aarhus i samarbejde med det norske forbund, og der kommer verdensmestre i dødsspring og deltager. Det er bare en lille ting, vi har presset ind i programmet, men faktisk bliver det en del af kvalifikationen til VM i Oslo. Det er virkelig publikumsvenligt, og jeg tror, det bliver mega spektakulært,« fortæller Kenneth Enggaard Kristensen.

Direktør Kenneth Enggaard Kristensen har haft sit corona-hyr med at få eventet stablet på benene. Men han har ro i maven. Foto: Danni Paulsen

Verdensstjerner

AWC er jo en kabelbane for primært den tiltagende populære sport wakeboarding, og når det rødmende maveskin begynder at blegne igen, er det tid til dagens hovedbegivenhed - den internationale wakekonkurrence.

»Det bliver af den helt store kaliber. Vi har 13 af de allerbedste wakeboardere fra hele verden - fra Brasilien til Thailand og Europa. Og så har vi inviteret de fem bedste danskere med for at have lidt lokalt islæt. Det bliver den største internationale wakekonkurrence nogensinde i Danmark,« siger direktøren, som desværre ikke har kunnet finde plads til aarhusianere i konkurrencen.

Det er virkelig publikumsvenligt, og jeg tror, det bliver mega spektakulært

Kenneth Enggaard Kristensen, direktør i Aarhus Watersports Complex

»Det havde ellers været fedt med en lokal rider, men det skulle have været mig i så fald, og jeg får travlt med at holde fokus på afviklingen, og vores anden gode rider er på ferie. Så der skal heppes på de andre danskere,« griner Kennneth Enggaard Kristensen, som ser den store vandfest som en genstart af den aarhusianske oplevelsesindustri.

Og det har været et stort arbejde for foreningen at få stablet festen på benene i en corona-tid, hvor der skal være helt styr på formaliteterne.

Corona-kontrol

For at imødegå myndighedernes krav opdeles hele området rundt om kabelbanen i fire sektioner med plads til 500 personer i hver. Til to af sektionerne er der hyret vagter, og her skal der fremvises coronapas.

»Vi har skullet skrive en masse sundhedsplaner og beredskabsplaner, så vi viser, at vi har taget stilling til, hvordan vi håndterer situationerne. Det har været overvældende, men jeg har en rimelig ro i maven nu. Det skal vi nok få til at forløbe smooth. Det er udendørs, og når vi ser tusindvis af EM-fans se bold i Parken og danse rundt i gaderne, så er vores event mildest talt i en lille skala.«

Kenneth Enggaard Kristensen og AWC håber, at det store arrangement kan være med til at skabe fokus på, at Aarhus også er en vandsportsby.

»Det er primært for at lave lidt sjov og give tilbage til vores medlemmer og de mange besøgende, men vi vil også gerne vise kommunen, at vi også kan være en eventfacilitet. Og så kan det her også være med til at profilere Aarhus og vise, at vi kan være med, og at man kan kigge vores vej, hvis der skal arrangeres et VM eller EM.«

Hov, det her indhold benytter cookies

På denne plads ville vi rigtig gerne have vist dig indholdet, men det kan vi desværre ikke, da du har fravalgt cookies. Vil du se indholdet skal du acceptere Marketing og Statistik, det gør du her: opdater dit samtykke.

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.