Testamentet blev glemt, men nu skal kvindelig Ry-kunstners livsdrøm realiseres

En gruppe borgere i Ry arbejder for at realisere Anna Klindt Sørensens livsdrøm om et kunstmuseum for kvindelige kunstnere

Artiklens øverste billede
Arkitekten Hans Lyngsgård har lavet et skitseforslag til, hvordan en Anna Klindt Sørensen-kunstbygning kan se ud og indpasses i Anna Klindt Sørensen Have.

En gruppe borgere i Ry har gennem et stykke tid arbejdet med et nyt kunstinitiativ i Ry. Deres mission er at realisere billedkunstneren Anna Klindt Sørensens drøm om et kunstmuseum for kvindelige kunstnere i Villa Petersborg i Ry.

Ønsket havde hun givet udtryk for i sit testamente, da hun døde i 1985, men det blev aldrig til noget. Det vil borgerne bag den nye AKS-initiativgruppe nu ændre på.

»Vi arbejder på at få opført en Anna Klindt Sørensen Kunstbygning for kvindelige kunstnere beliggende i Anna Klindt Sørensens Have i Ry. Kunstbygningen tænkes opført via fondsmidler og drevet af frivillige Ry-borgere,« forklarer Finn Overgaard Hansen, der er talsperson for initiativgruppen.

Anna Klindt Sørensen er de seneste 10 år blevet genopdaget som en betydelig og lidt overset kvindelig kunstner fra det 20. århundrede

Finn Overgaard Hansen, AKS-initiativgruppen

Placeres i haven

Ry arkitekten Hans Lyngsgård har udarbejdet et skitseforslag, der viser, hvordan en ’Anna Klindt Sørensen’-kunstbygning på 500 kvm. kan se ud og harmonisk indpasses i Anna Klindt Sørensen Have.

»Anna Klindt Sørensen er de seneste 10 år blevet genopdaget som en betydelig og lidt overset kvindelig kunstner fra det 20. århundrede. Det skyldes til dels, at hun aldrig fik sit ønskede museum, hvor hendes store samling af egne og andre kvindelige kunstneres værker, heraf mange af hendes hovedværker, kunne fremvises,« forklarer Finn Overgaard Hansen om Anna Klindt Sørensen, der er født i Gl. Rye i 1899.

At Anna Klindt Sørensen er højaktuel, kan netop nu opleves på Sophienholm Kunsthal i Kgs. Lyngby, hvor en stor retrospektiv udstilling med titlen ’Anna Klindt Sørensen – Det grænseløse blik’ kan ses frem til den 13. august.

Nødvendig opbakning

Initiativgruppen bag projektet tæller otte Ry-borgere. Foruden Fin Overgaard Hansen er det Anne-Marie Bjørn Kristensen, Finn Holmboe, Grete Obel, Julie Hartmann, Thit Sanddal, Trine Sanddal Jeppesen og Tonni Bak Jepsen.

Initiativgruppen støttes af en ambassadørgruppe, der har deres baggrund i kunst og lokalpolitik. Flere af ambassadørerne har kendt Anna Klindt Sørensen.

»For at realisere vores vision kræver det en stærk lokal opbakning. Initiativgruppen indkalder derfor alle kunstinteresserede til et borgermøde om projektet den 21. september efterfulgt af en stiftende generalforsamling i Støtteforeningen for Anna Klindt Sørensen Kunstbygning i Ry,« oplyser Finn Overgaard Hansen.

bo

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.