The Open Kitchen: Ny restaurant serverer steaks og seafood

The Open Kitchen slog dørene op i Mindebrogade 5 midt i juni. Her frister menuen med steaks i utallige udskæringer og seafood frisk fra hav. Alt sammen tilberedes i restaurantens hjerte - det åbne køkken.

Artiklens øverste billede
The Open Kitchen åbnede 15. juni og tilbyder steaks og seafood i forskellige afskygninger. Foto: M. Jeppesen

Restauranten The Open Kitchen er åbnet i Mindebrogade 5, hvor Emil Knudsen tager imod på dørtrinet.

»Facaden trænger til en seriøs opgradering,« siger han undskyldende og slår ud med armen mod bygningens slidte, post-hvide murværk.

»Vi er lige nu ved at søge om tilladelse til at male bygningen blå. Så den matcher restaurantens interiør,« fortsætter han og viser vej ind i The Open Kitchen.

Den omtalte blå findes på klinkerne i det åbne køkken, på enkelte af restaurantens vægge og på de bløde sæder, der flugter væggene i lokalet. Med lysebrune, læderbetrukne træstole, små, enkle borde, baren i træ og kobber, masser af spejle og blød belysning emmer The Open Kitchen af lys venlighed og nordisk stil.

Sammen med en gruppe gutter er Emil Knudsen en del af den koncern, som står bag The Open Kitchen. Lokalerne, hvor Highlanders Bar lå tidligere, overtog de i januar. Siden har håndværkere arbejdet hårdt på at bygge om, renovere og shine op. 15. juni kunne The Open Kitchen endelig åbne og invitere gæster indenfor.

»Da vi overtog lokalet, havde det et præg af stald med rå, røde mursten, hvælvinger og fritlagte træbjælker. Det passede ikke til vores koncept, så vi valgte at gennemrenovere det hele. Det eneste, der faktisk står tilbage, er den søjle der,« siger Emil Knudsen og peger på en hvidkittet søjle imellem bardisken og en række borde.

Emil Knudsen er partner samt salgs- og marketingsansvarlig i The Open Kitchen. Foto: M. Jeppesen

Køkkenet er pulsen

Hos The Open Kitchen er konceptet god mad til en god pris. Menuen har fokus på steaks i forskellige udskæringer og seafood, som tæller blandt andet østers, muslinger og hummer.

»Vi vil gerne servere lækker mad til en fornuftig pris. Hos os er det muligt at få tre retter mad for under 300 kroner. Og så er The Open Kitchen en restaurant for alle. Man behøver ikke have noget specielt tøj på eller have en særlig anledning for at komme her,« slår Emil Knudsen fast.

Køkkenet er restaurantens omdrejningspunkt og ved at åbne det op, som vi har gjort, kan vores gæster følge med i vores kokkes arbejde og se deres bøf blive stegt.

Emil Knudsen, partner i restauranten The Open Kitchen

Det åbne køkken er - ikke overraskende - restaurantens puls. Næsten uanset hvor man sidder i det lyse, rummelige lokale, kan man se ud i køkkenet og følge med i kokkenes tryllerier der.

»Køkkenet er restaurantens omdrejningspunkt og ved at åbne det op, som vi har gjort, kan vores gæster følge med i vores kokkes arbejde og se deres bøf blive stegt.«

Det åbne køkken er restaurantens puls., og næsten uanset hvor i restauranten man placerer sig, kan man følge med i kokkenes tryllerier der. Foto: M. Jeppesen

Flere kasketter

The Open Kitchen er en ud af ni restauranter, barer og natklubber i Aarhus, som koncernen står bag.

»Vi har fem barer og natklubber og fire restauranter fordelt rundt omkring i Aarhus,« fortæller Emil Knudsen og remser nogle af stederne op:

»Vi står bag blandt andet Bernhardts, Kupé og Nordly i Risskov. Og for en måneds tid siden genåbnede vi Zenza på Åboulevarden som restaurant. The Open Kitchen er det nyeste skud på stammen.«

De senere år har koncernen satset mere på restaurationsbranchen end tidligere.

»En af grundene er, at vi på vores restauranter har mulighed for at have åbent i flere timer, end vi har mulighed for i vores barer og natklubber. Men den primære årsag er, at vi alle sammen interesserer os for mad og vin af god kvalitet,« forklarer Emil Knudsen.

Når Emil omtaler koncernen som koncernen, er det fordi, et passende navn endnu ikke er fundet.

»Vi har lagt hovederne i blød af flere omgange og endda haft udskrevet en konkurrence, hvor vi opfordrede folk til at komme med bud på et navn til vores koncern. Det helt rigtige navn er bare ikke kommet til os endnu. Men for os er det heller ikke koncerndelen, der er vigtig. Det vigtigste er hvert enkelt af vores steder,« pointerer Emil Knudsen.

Ud over at være partner samtlige ni steder er han også salgs- og markedsføringsansvarlig. Og så tager han tit og ofte en tjener- eller barvagt de forskellige steder.

»I aften har jeg taget en tjenervagt hernede. Fordi jeg synes, det er sjovt at være en del af alt det, der sker på gulvet og møde vores gæster. Min vagt begynder først klokken 15.30, så jeg kan lige nå noget kontorarbejde inden,« siger han og kigger på sit armbåndsur.

Emil Knudsen tager indimellem en tjenervagt på The Open Kitchen. For at være med på gulvet, hvor det sker, og for at møde restaurantens gæster. Foto: M. Jeppesen

Forrygende start

The Open Kitchen har plads til 75 gæster, dog gør de gældende corona restriktioner, at der pt. kun må være 60. Siden åbningen har restauranten haft fuldt hus de fleste aftener, og indtil videre har gæsterne taget godt imod The Open Kitchen.

»Vi har haft fyldt i restauranten stort set hver aften, siden vi åbnede. I denne uge er det nærmest umuligt at få bord, og i næste uge har vi kun nogle få ledige tilbage. Vi ved jo godt, at der altid er en nyhedens interesse, når man åbner et nyt sted, men vi håber da, det fortsætter. Vores branche er bare sjovest, når der er fuldt hus. Det giver den bedste stemning - for både gæster og ansatte,« siger Emil og tilføjer:

»Hos The Open Kitchen tilbyder vi en god og afslappet atmosfære og høj kvalitet til fornuftige priser. Vores håb er, at vores gæster går tilfredse herfra. Og så selvfølgelig at de kommer igen.«

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.