Guide: Her kan du fejre sankthans i Aarhus

I år er det igen muligt at holde sankthans, og der er flere steder i Aarhus, hvor midsommeren fejres i fællesskab. Århus Onsdag guider dig her til en håndfuld arrangementer for hele familien.

Artiklens øverste billede
23. juni er det sankthans, og højtiden fejres med bål og midsommervise flere steder i Aarhus. Foto: AdobeStock

I år kan det igen lade sig gøre at fejre sankthans. Og hvor trænger vi dog til at samles under åben himmel og hygge os i bålets skær! Uden mundbind og uden at skulle bekymre os om, hvor vidt vi er 10, 20 eller 50 samlet omkring bålet.

Med regeringens udvidede genåbning i sidste uge bliver der formentlig endnu flere sankthans-arrangementer at vælge imellem i Aarhus, når kalenderen viser sankthans onsdag 23. juni. Århus Onsdags redaktion har udvalgt en håndfuld Sankthans-arrangementer, som i hvert fald bliver.

Så klæd hele familien på efter vejret og tag ud og indsnus duften af bål og nyd sommeraftenen sammen. Og skal vi så ikke aftale, at vi med heksen sender corona hele vejen til Bloksbjerg - eller endnu længere væk om muligt?!

"Stig og Vennerne" spiller en række af Flemming Bamse Jørgensens kendte numre, når de sørger for den musikalske underholdning til sankthans i Tivoli Friheden. PR Foto

Sankthansaften i Tivoli Friheden

Tivoli Friheden inviterer til sankthansaften i forlystelsesparkens naturskønne rammer. Klokken 20 holder borgmester, Jacob Bundsgaard, tale. Klokken 20.10 vil en række båltønder, der står spredt rundt omkring i parken blive tændt og midsommervisen synges. Klokken 20.30 byder “Stig og Vennerne” på musikalsk underholdning. Denne aften hylder Stig Rossen og Bamses originale musikere den folkekære sanger, Flemming Bamse Jørgensen for at sikre, at hans melodier ikke går i glemmebogen. Man kan således se frem til en perlerække af velkendte hits som “Vimmersvej”, “Hvorfor går Louise til bal?” og “I en lille båd der gynger” - og synge med, hvis man vil.

23. juni, klokken 20.00. Tivoli Friheden, Skovbrynet 5, Aarhus C. Entré. Se mere på friheden.dk

Johannesgården inviterer store som små til sankthansaften med grill, tale, leg, fællessang og bålfad. PR Foto

Sankthansaften i Johannesgården

Traditionen tro inviterer Sankt Johannes Sogn børn og voksne til sankthansaften med grill, tale, leg, fællessang og bålfad. Båltalen holdes i år af folketingspolitiker Jens Joel.

Det koster 25 kroner at deltage, og beløbet betales kontant eller via mobilepay ved ankomst. Med i prisen er pølser fra grillen og tilbehør. Det er også muligt at købe øl og vand.

Arrangementet begynder klokken 16 og slutter cirka klokken 20.

23. juni, klokken 16.00. Johannesgården, Sankt Johannes Allé 1, Aarhus C. Entré. Tilmelding skal ske på sktjohannes.dk

Lystrup Kirke genoptager sankthans-traditionen og inviterer til bål, fællessang og hygge for både børn og voksne 23. juni. Foto: Lystrup Kirke

Midsommerfest for hele familien i Lystrup

I år genoptager Lystrup Kirke sankthans-traditionen med bål og fælles hygge på plænen foran kirken. Der tændes op i grillen klokken 19, hvor man kan tilberede sin medbragte mad. Klokken 20 underholder en kvartet fra Århus Brass Band, som også vil akkompagnere, når alle, der har lyst, istemmer midsommervisen, alt imens bålet tændes klokken 20.30. Årets båltaler er byrådsmedlem Mette Skautrup fra Lystrup.

For børn op til 12 år har Lystrup Kirke sørget for en lille rebus, og lykkes børnene med at knække koden, kan de glæde sig til at hente en præmie allerede fra klokken 19 sankthansaften.

23. juni, klokken 19. Lystrup Kirke, plænen, Lystrup Centervej 80, Lystrup. Gratis adgang. Se mere på lystrupkirke.dk

Igen i år inviterer de lokale spejdere i Brabrand til hyggelig sankthansfest for hele familien ved Brabrand Sø. Foto: AdobeStock

Spejdernes bål ved Brabrand Sø

Spejdernes bål ved Brabrand Sø er som regel et af de mest populære sankthans-arrangementer i Aarhus. Igen i år arrangerer de lokale spejdere bålfest, hvor hele familien er inviteret.

Sankthansaften vil der være både børnebål og voksenbål, samt tombola og masser af andre sjove aktiviteter. Det vil desuden være muligt at købe drikkevarer og hotdogs ved de opsatte boder. Alt overskuddet herfra går til de lokale spejdere.

23. juni, klokken 17.30. Stadepladsen, Brabrand. Gratis adgang. Se mere på valhallagruppe.dk

Bandet "Sam and the Soulmates" sørger for den gode stemning med musikalsk underholdning ved sankthans-arrangementet på Kirkefælleden. PR Foto

Sankthansaften på Kirkefælleden

Traditionen tro inviterer Langenæskirken hele familien til hyggeligt sankthansbål på Kirkefælleden. Tag familien under armen og vær med til at fejre midsommeren i festligt lag på tværs af generationer. Klokken 18 tændes der op i grillen, så pak en madkurv med alt hvad du har brug for, og nyd aftensmaden, mens børnene leger og bager snobrød. Klokken 19 vil der være båltale ved filosof, teolog og idéhistoriker Dorthe Jørgensen. Der vil være salg af drikkevarer hele aftenen og den musikalske underholdning står jazz/blues-bandet “Sam and the Soulmates” for.

23. juni, klokken 18.00. Kirkefælleden, Kirkedammen2, Aarhus C. Gratis adgang. Se mere på langenaeskirken.dk

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.